Представят анализ за резултатите от дейността на Прокуратурата на Република

...
Представят анализ за резултатите от дейността на Прокуратурата на Република
Коментари Харесай

Гешев: За истина се представят истински лъжи /На живо/

Представят разбор за резултатите от активността на Прокуратурата на Република България за интервала 2019-2021 година, както и експертни оферти за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

" В последно време истината девалвира. И за истина се показват същински неистини. Така наречената правосъдна промяна, за която чувам от 1995 година, след като работя, тъй като съм единственият основен прокурор след 89-та,който взе участие в прокуратурата – с изключение на, че не е правосъдна промяна, която не взема решение проблемите с битката с престъпността – интересува прекомерно дребен % от хората ". Това разгласи основният прокурор Иван Гешев.

" Ние ще ви кажем нашата истина и моята истина с обстоятелства. Ние се опитахме да излъжем Европейски Съюз, а сме напът да излъжем себе си. Искахме да получим позитивните неща от Европейски Съюз, само че без да поемем отговорностите - приказвам за личната си сфера, правовата страна и върховенството на закона ", съобщи Гешев.

" Ние се променяхме, само че не се променихме задоволително поради самите нас. Трябваше да отчетем официално нещо, само че не желаехме действително да го свършим. Променихме се, в политически аспект, под натиска на Механизма за съдействие и инспекция, само че ние самите превърнахме този механим във вътрешнополитически инструмент в последните години и той стана ненужен и го обезмислихме с вътрепнополитическите си битки. Резултатът, че този механизъм не действа по отношение на България, води до това, че сериозните проблеми - като наклонност за правата на индивида и върховенството в България имат непълен коректив в лицето на правосъдната власт, която се оказва единствената бариера пред беззаконието ", сподели още той.

" Ние сме част от Европейски Съюз и в един миг ще представляваме проблем за стандартите и европейските полезности, които би трябвало да са общи в Европейски Съюз ", добави той и даде преносен образец: " когато се възпламени една стая, няма по какъв начин димът да не отиде до другата ".

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР