Представителят на косовските сърби в северния косовски град Звечан -

...
Представителят на косовските сърби в северния косовски град Звечан -
Коментари Харесай

Силите на КФОР остават в готовност за ново напрежение в Косово

Представителят на косовските сърби в северния косовски град Звечан - Горан Ракич съобщи в четвъртък, че ръководените от НАТО сили на КФОР са разположили свои сили на пет места по улиците и в центъра, с цел да се предотврати влизането на специфичните полицейски сили и случаите. Към момента обстановката в региона е спокойна. В сряда стотици сърби повториха на протест настояването си за евакуиране от Северно Косово на специфичната полиция и на етническите албанци, които бяха определени за кметове при локален избор, бойкотиран в голямата си част от сърбите.
Винаги, когато имаме някаква обстановка с косовските специфични сили, пожелаваме наличието на КФОР като неутрална задача, като някой, който ще ни отбрани от тези репресии. За страдание този балон, който беше надут, се спука оня ден, когато членове на КФОР бяха там. Съжалявам, както и всеки различен жител, за това, което се случи с КФОР, само че би трябвало да намерим повода за това. А повода е господин Албин Курти, който с изключение на всички предизвестия от страна на посланиците на Франция, Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати - да не прави тези неща, се изплю в лицето на интернационалната общественост.
Александър Арсениевич, представител на гражданската самодейност " Сръбско оцеляване "

Нарастващото напрежение подхранва опасенията от нова война, сходна на случилото се в Косово през 1998-99 година, когато повече от 10 000 души изгубиха живота си. От тогава насам, близо четвърт век КФОР следи за мира в северната част на страната.За да предотвратят възможна ескалация, представители на Европейския съюз се срещнаха с министър-председателя на Косово Албин Курти в границите на конференция в Братислава.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР