Представителите на радикалното движение „Талибани“ има опасност да завземат властта

...
Представителите на радикалното движение „Талибани“ има опасност да завземат властта
Коментари Харесай

Талибанско нашествие, ако САЩ се оттеглят

Представителите на радикалното придвижване „ Талибани “ има заплаха да завземат властта в Афганистан до 3 години след напускането на американските военни. По информация на американското разузнаване, в случай че Съединени американски щати изоставен страната без да има съглашение сред придвижването и афганистанското държавно управление, страната значително ще попадне под контрола на талибаните в границите на две до 3 години. Това ще даде опция на терористичната група " Ал Кайда " да набере мощ в Афганистан.

Оценката е направена още през предходната година, по време на ръководството на Доналд Тръмп, само че се разкрива едвам в този момент. Част от екипа на Бадън, обаче е скептично надъхан във връзка с каквито и да било разследващи прогнози по отношение на „ Ал Кайда “ или терористичната формация „ Ислямска страна “.

В края на февруари 2020 година администрация на Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно съглашение в Доха. Съединени американски щати, техните съдружници и обединението дадоха обещание да изтеглят всички войски от страната в границите на 14 месеца. Талибаните са подсигурили, че няма да употребяват територията на Афганистан за дейности, които съставляват опасност за сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР