Представители на организации за защита на животните протестираха пред сградата

...
Представители на организации за защита на животните протестираха пред сградата
Коментари Харесай

Протест в София: Приютите за животни са ужасни

Представители на организации за отбрана на животните стачкуваха пред постройката на Столичната община против работата на общинското дружество „ Екоравновесие “ поради програмата „ Кастрирай и върни “, която е с бюджет 3 милиона лв., съобщи БНР.

Протестът е и против изискванията в общинската ветеринарна клиника, и в приютите за бездомни животни на община София, както и нечовешкото отношение към бездомните кучета от чиновниците на " Екоравновесие ", сподели Мартин Янчев - един от уредниците:

" През последната седмица наша колежка се натъкна на ужасяваща панорама в клиника " Връбница " - упоени кучета, нахвърляни едно върху друго. Поради несправяне с казуса с популацията на животните в България " Екоравновесие " стартира да работи с протоколи за нападателни животни. Много животни прибраха последните два месеца, които в действителност са нападателни, оповестени са за такива. Искаме една проверка и изрично оставка на управлението, досегашното на " Екоравновесие ", и там да постъпят на работа хора, които биха се отнесли хуманно към животните ".

Програмата " Кастрирай и върни " редовно се нарушава и не се позволява публичен надзор върху работата ѝ, твърди Ирина Николова от Сдружение " Помощ за животните ":

" Приютите са ужасни. Приют в Богров за 1500 места с 3 милиона бюджет би могло да бъде малко по-добре изработен. Гледачите са малко. Те мият клетките с маркуч с ледена вода, стресират животните. Да не приказваме за клиниката във " Връбница ". Там няма нужното съоръжение, не могат да се основат естествени условия за лекуване ".

Недоволството е ориентирано и против слагането на примамки с отрова по улици и градинки, които заплашват живота на домашните любимци и на децата, показаха протестиращите:

" Аз моля за основаването на работеща зоополиция по всички закони, която да следи за стопани, които неглижират развъждането на животните си, бият, изхвърлят ".

" Да пази животните при всеки сигнал за затворено куче, бедстващо, гладно, завързано на верига и непоглеждано ".

" Искаме в приютите също да работят съзнателни хора и да гледат добре животните ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР