Представители на обединената руска партия Справедлива Русия - За истината

...
Представители на обединената руска партия Справедлива Русия - За истината
Коментари Харесай

В Москва: Как ще се позиционира новата обединена партия в Русия?

Представители на обединената съветска партия " Справедлива Русия - За истината " (СРЗИ) и политолози, близки до президентската администрация, разискаха вероятностите партията да стане втора на парламентарните избори наесен. Изводът бе, че СРЗИ би трябвало да откри облика на своя зложелател. Веднага обаче се откроиха различия по въпроса освен измежду специалистите, само че и измежду партийците, написа " Комерсант ".

" Справедлива Русия " е четвърта мощ в съветския парламент след партията с болшинство " Единна Русия ", комунистите и либералдемократите, показва Българска телеграфна агенция.

Вестникът напомня, че в понеделник тя се сплоти с обединенията " Патриоти на Русия " и " За истината ", създавайки нова лявопатриотична организация. Негови източници сочат, че зад концепцията за обединяването стои държавното управление на президента Владимир Путин.

Основният въпрос е какъв брой гласове ще събере новата партия, акцентира изданието. Анкетите на центъра ВЦИОМ демонстрират към този момент поддръжка от 10-11 %.

На кръгла маса през вчерашния ден аналитикът Олег Бондаренко предложи на СРЗИ да откри " явен облик на врага " и стачкува против изразено от деятел желание партията " да работи " против комунистите. Ако СРЗИ избере за зложелател съветската компартия или либералите, или пък опозиционера Алексей Навални, няма да реализира добър резултат, " тъй като в очите на хората врагът е системата " в Русия, съобщи специалистът.

Според политолога Олег Матвейчев обединената партия сигурно няма да види второто място на изборите, в случай че тръгне против властта. Протестният електорат в Русия е най-вече 20-30 на 100, а с този митинг към този момент се обвързват и комунистите, и либералдемократите, и извънпарламентарни партии, уточни той.

Борбата против " Единна Русия " ще е самоубийство за СРЗИ, изключително в случай че " единните " сложат отпред в листите си настоящия президент, счита наблюдаващият Алексей Макаркин. Според него СРЗИ може да избере за зложелател единствено комунистите, само че за нея през днешния ден е най-важно не да води война с някого, а да създаде " лична позитивна стратегия, прибавя " Комерсант ".

Курсът на " Единна Русия " остава същият - да обира хората и да създава нечестни избори, декларира пред " Свободная преса " водачът на съветските комунисти Генадий Зюганов.

Партията на властта " пренарежда редиците си, най-много като укрепва своите двойници " в Народното събрание, споделя той. Лидерът на либералдемократите Владимир Жириновски с неговите антисъветски и русофобски изказвания не слиза от телевизионните екрани. А лидерът на СРЗИ Сергей Миронов и отсега нататък ще паразитира върху лозунги, претенции за обществена правдивост, само че в същото време ще поддържа настоящия финансово-икономически курс, предвижда Зюганов.

Идеолозите на СРЗИ дават обещание " да вземат в социалистическото бъдеще най-хубавото от социалистическото минало " на Русия и намерено декларират, че почитат Сталин и Дзержински. Какви гласоподаватели ще завоюват с тази реторика? - пита се " Взгляд ".

" Социалната правдивост и социализмът въпреки всичко са разнообразни понятия ", цитира електронният вестник политолога Фирдус Алиев, съгласно който, по този начин подложен, въпросът може " да отпъди евентуални гласоподаватели ".

По думите на Олег Нилов, народен представител от " Справедлива Русия ", обединените леви ще търсят поддръжка от комунистите в новата Държавна дума, с цел да трансформират внезапно икономическия курс на Русия. С цел да унищожи " обществената бездна сред безспорното болшинство трудещи се, пенсионери, елементарни жители - 80-90 на 100 от популацията " и елитите СРЗИ ще показа 10-15 законопроекта, които съперниците ѝ назовават популистки, а самата партия - национални, съобщи той на вчерашния конгрес.

СРЗИ ще желае анулация на последната пенсионна промяна, вдигнала възрастта за пенсия, евакуиране на средствата от офшорките, отваряне на държавния авариен Фонд на благосъстоянието и други ограничения - " би трябвало без гражданска война да заровим пропастта сред богати и небогати ", изясни Нилов.

В идеологически проект партиите от " четворката " в съветския парламент са съвсем неразличими - всички са патриоти, всички са за пазарна стопанска система със обществен уклон. За разлика от " Единна Русия " комунистите и " справедливите " са вписали в стратегиите си думата " социализъм ", само че с изключение на тези ритуални заклинания въпросните партии не вършат нищо социалистическо, написа създател на организация РОСБАЛТ.

Тези партии не се борят с властта, т.е. с партията на едрия капитал. Те са част от огромната партия на властта, чийто висш началник се намира в Кремъл. Обединителният конгрес на " Справедлива Русия ", " Патриоти на Русия " и " За истината " сподели, че в навечерието на изборите, със усилването на икономическата рецесия властта от ден на ден търси ясно дефиниран националсоциализъм, се споделя в разбора.

Терминът националсоциализъм е тясно привързан с нацистката партия в Германия, само че тя де факто се трансформира в партия на едрия капитал, политически опряна на дребната буржоазия, интелигенцията и огромна част от служащите. Всъщност в Третия райх бе построена националкапиталистическа система. А в днешна Русия по-скоро националкапиталистическа е огромната партия на властта - четирите основни сили в Държавната дума. Особено " Единна Русия " и либералдемократите с обичайна им антикомунистическа реторика. Докато комунистите и " справедливите " са по-скоро социалнационалистически организации, разсъждава коментаторът на РОСБАЛТ.

Търсенето на социализъм в Русия от ден на ден ще пораства, а никой от днешните властници не се кани да откри подобен строй - казвал го е нееднократно примерно Владимир Путин. И в отговор началството стартира да търси обществена измама, изяснява създателят последните промени в " огромната партия на властта ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР