Представители на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването,

...
Представители на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването,
Коментари Харесай

Втори ден на учението Защита 2019

Представители на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването, както и специалисти от Международната организация за атомна сила, взеха присъединяване през днешния ден в съвещанието на Областния щаб за осъществяване на Плана за отбрана при бедствия. Посещението е в границите на провеждащото се Национално пълномащабно обучение „ Защита 2019 година “.
Експертите следиха работата на Областния щаб и се срещнаха с оперативната активност и взетите решения при по този начин основаната образователна конюнктура. Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски заключи главните параметри на осъществените дейности по отбрана на популацията и подчертава, че всички решения са съгласно законодателството на страната. „ Искам на Ви уверя, че всички членове на Областния щаб демонстрираха извънредно отговорно отношение към дадените задания и показаха своите мнения, въпреки и в образователна обстановка. Имаме добра съгласуваност и взаимоотношение с Общинския щаб в Козлодуй и считам, че създадохме добра организация в сходство с ситуацията “, сподели Мирослав Комитски.

Директорът на РД ПБЗН–Враца комисар Николай Димитров изрази мнение, че провеждането на двудневното обучение „ Защита 2019 година “ е добра препоръка за всички институции, ангажирани с съответни дейности при отбрана на популацията. „ Провеждането на съвещанията на Областния щаб, въпреки и с образователна цел, способстваха за възстановяване на оперативната активност и връзката по време на дейностите сред длъжностните лица от държавната и общинска власт “, добави комисар Димитров. Той посочи, че в днешния ден продължава осъществяването на задачите на пълномащабното обучение, като главно силите са съсредоточени на територията на община Козлодуй. Най-важното мероприятие е обвързвано с подготвителни дейности по контролната активност на входа и на изхода на града, замерване на гама - фона и подготовка по евакуация на популацията, взаимно с представители на разнообразни институции.

Добра оценка за провеждането на образователната интервенция и дейностите на Областния щаб изрази шефът на дирекция „ Оперативни действия “ към Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи старши комисар Красимир Шотаров, който разясни, че най-важно е да се работи взаимно и да бъдат взимани общи решения. „ Една от главните задания на пълномащабното обучение е да се задейства взаимоотношението сред щабовете на национално, регионално и общинско равнище. Националният щаб разполага с запас за позволява на въпроси, свързани със отбраната на популацията, които пораждат и на регионално равнище. Предстои да се работи в посока възстановяване вземането на решения и осъществяването на задания по време на провеждането на сходен вид занятия “, добави още Шотаров.

В рамките на двудневното пълномащабно обучение „ Защита 2019 година “ следва да се извършат и редица на практика занятия по отбрана на популацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР