Представители на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Димитър

...
Представители на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Димитър
Коментари Харесай

Екипът на Димитър Бербатов внесе искане за свикване на конгрес, от БФС не го приеха

Представители на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз внесоха искане на над 1/3 от клубовете - постоянни членове на сдружението, за привикване на конгрес на БФС.

" От футболния съюз отхвърлиха да одобряват документите в централата на БФС в " Бояна " с неуместно опрощение, че през целия ден имало стерилизация и няма никого. Представяте ли си единствено - никой в БФС да не работи, в случай че два български тима имат мачове от европейските клубни шампионати? Документите към този момент са пуснати по електронен път ", оповестиха от екипа на Димитър Бербатов.

" Събраната поддръжка е по-голяма от нужната и в случай че има правилно отношение на управлението на БФС, то Изпълнителният комитет на съюза ще свика конгрес на 21 септември 2021 година, както повелява уставът, и по наложителния дневен ред съгласно настояванията на клубовете.

В рамките на няколко месеца Димитър Бербатов и екипът му се срещнаха с футболните клубове от всички райони, обикаляйки цялата страна - нещо неправено до този миг от ръководителите на БФС. По време на срещите Бербатов изложи главните стълбове в програмата си за преструктуриране и развиване на българския футбол, което срещна поддръжка освен от страна на футболните клубове, само че и от цялата футболна общност в България.

Независимо от нежеланието на управлението на БФС да даде достоверна информация за действителния брой постоянни членове на БФС, само че пък с поддръжката на Министерството за младежта и спорта и сериозната работа на екипа си, Димитър Бербатов съумя да разпознава 531 клуба - постоянни членове на съюза с право на глас. Информацията се базира и на протоколи от съвещания на Изпълнителния комитет на БФС за 137 клуба, изключени заради неупражняване на активност, или неплащане на членски импорт за интервала след последния конгрес на организацията през 2018 година

Пълноправно участие и право на глас нови или изключени към този момент клубове могат да имат единствено след конгрес на БФС. Няма по какъв начин - законно и спазвайки устава си, БФС да усили броя на клубовете, постоянни членове, имащи право на глас. Категорично е ясна и потвърдена най-дълбоко критата загадка на ръководителите на БФС, а точно точният брой и имената на клубовете, имащи право на глас на идващия конгрес. А той е 531.

Дали управлението на БФС ше съблюдава устава на организацията и ще свика конгрес, следва да разберем.

Надяваме се най-накрая операциите към ръководството на БФС да приключат и молим към управлението на БФС да даде опция на клубовете да изберат почтено ново управление на футболния съюз.

Решени сме да доведем процеса до дъно и в случай че БФС откаже да свика конгрес, идната законова стъпка ще бъде да се обърнем към съда, който да свика конгреса, каквото е желанието на 1/3 от клубовете ", обявиха от екипа на Димитър Бербатов след внасянето на настояването за конгрес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР