Представители на хазартния бранш тази сутрин излязоха на протест пред

...
Представители на хазартния бранш тази сутрин излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Заети в хазартния бранш протестират пред парламента

Представители на хазартния отрасъл тази заран излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание. Те се събраха, с цел да изразят недоволството си против готвените промени в Закона за хазарта.

Според тях промените в норматива ще доведат до банкрута на дребния и междинен бизнес в хазартната промишленост. По думите на протестиращите измененията, с които се усилват таксите за издаване на лиценз, са прокарани скрито сред първо и второ четене на закона.

В момента в игралната промишленост са заети близо 30 000 души и има заплаха 25 000 от тях да изгубят работата си, настояват от бранша.

Демонстрацията протича умерено. Очаква се протестиращите да се съберат още веднъж на следващия ден, когато би трябвало противоречивите съгласно тях текстове, да бъдат гласувани в Народното събрание.

На 17 юни проектозаконът мина на първо четене в пленарната зала. В законопроекта се планува смяна във формата и организацията на хазартния регулатор. ГЕРБ оферират Държавната комисия по
хазарта да се преструктурира в Държавна организация по хазарта. Новосъздадената организация ще е профилиран орган към Министерския съвет, който ще извършва държавната политика в региона на хазарта и ще реализира контрол върху хазартните и обвързваните с тях действия.

Държавата ще има право и да получава лиценз за организирането на
залагания в онлайн казина. Друга част от измененията регламентират вноските за обществено отговорно държание. С предлагането се прибавя, че такава вноска ще се дължи за всеки публикуван лиценз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР