Представители на една от най-големите компании в света в производството

...
Представители на една от най-големите компании в света в производството
Коментари Харесай

„Тисенкруп“ планира нов логистичен център у нас

Представители на една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и съставни елементи за автомобилната промишленост – „ Тисенкруп “ са на посещаване в България за изследване на благоприятни условия за вложения и разширение на активността си. Те са в страната ни по покана на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев като в границите на визитата си имаха оперативна среща и посещаване на индустриалната им база в София.

Към момента в България оперира сдружението „ Тисенкруп Матириалс България “ ООД, което е фокусирано върху депозиране, продажба на едро и дребно на стоманени артикули. Концерна възнамерява обособяването на нов логистичен център, който да обслужва района, като се преглеждат няколко местоположения в страната ни. Със сигурност ще останем част от този бранш в България, където реализираме положителни резултати, уточни Мартин Щилгер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление „ Материали “ на концерна. По думите му през последните години те са вложили над 5 млн. евро в базата си в София като и все още я уголемяват. Дружеството разполага с още три местоположения на територията на страната в Пловдив, Русе и Бургас, стана ясно по време на срещата.

„ Можете да се възползвате от редица насърчителни ограничения от страната, в случай че планирате нова инвестиция в район с висока безработица “, уточни Александър Манолев. Той акцентира, че доста преимущества могат да предложат и държавните индустриални зони като сподели съответни местоположения с вероятност за разширение. „ Надяваме се освен да останете в страната ни, само че и да планирате ново уголемение на активността си, а в дълготраен проект това да бъде основа за разкриване и на производства от други браншове на концерна в България “, сподели още Александър Манолев.

В срещата, която се организира в Министерството на стопанската система присъединяване взеха Мартин Щилгер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление „ Материали “ на „ Тисенкруп “, Михаел Ридер, началник за вътрешната и външна връзка на концерна, Георги Николов, шеф на „ Тисенкруп Матириалс България “ ООД, Антоанета Барес, изпълнителен шеф на Национална компания „ Индустриални зони “ и Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения.

„ Тисенкруп “ е диверсифицирана индустриална група с обичайно мощни страни в материалите и възходящ дял от бизнеса с финансови артикули и услуги. Над 156 000 чиновници в близо 80 страни работят за концерна. През фискалната 2015/2016 година „ Тисенкруп “ генерира продажби от към 39 милиарда евро. „ Тисенкруп Матириалс България “ ООД е фокусирано върху депозиране, продажба на едро и дребно на стоманени артикули. Фирмата е основана през 1992 година и е част от групата „ Тисенкруп “ от 2005 година насам.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР