Представители на американското разузнаване прогнозират, че руският президент Владимир Путин

...
Представители на американското разузнаване прогнозират, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин пак може да се намеси в изборите в САЩ

Представители на американското разузнаване предвиждат, че съветският президент Владимир Путин може да употребява поддръжката на Съединени американски щати за Украйна като съображение за нова акция за интервенция в американската политика, съобщи Асошиейтед прес.

Служители на разузнаването споделиха за АП, че занапред ще би трябвало да откриват доказателства, че Путин е разпоредил ограничения като тези, подхванати от Русия на последните два избора за президент, с цел да поддържа някогашния държавен глава Доналд Тръмп.

Няколко души, осведомени с въпроса, споделиха, че остава неразбираемо кои претенденти може да се опита да поддържа Русия идващия път.

Тръмп неведнъж е отправял нападки към чиновници на американското разузнаване и е твърдял, че следствията за съветска интервенция в неговите предизборни акции са политически вендети. В Украйна и на други места Русия е била упреквана, че е пробва да популяризира дезинформация, че усилва прокремълските гласове на Запад и че употребява хакерски атаки, с цел да пречи на държавните управления.

Висши чиновници в американското разузнаване още работят върху проекти за основаване на нов Център за противопоставяне на задгранично зловредно въздействие (Foreign Malign Influence Center), за което има позволение от Конгреса. Този център ще се концентрира върху акции за задгранично въздействие от Русия, Китай и други съперници на Съединени американски щати.

Българска телеграфна агенция

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР