Представители на американските тайни служби са заявили пред вестник Ню

...
Представители на американските тайни служби са заявили пред вестник Ню
Коментари Харесай

Американското разузнаване подозира, че Украйна стои зад убийството на Даря Дугина

Представители на американските секрети служби са декларирали пред вестник " Ню Йорк Таймс ", че зад убийството на Дугина е допустимо да стоят представители на украинското държавно управление. От Киев отхвърлят тази информация. Това оповестява „ Дойче веле “ като се базира на американското издание.

Дъщерята на съветския мъдрец и ултранационалист Александър Дугин - Даря, почина, откакто колата ѝ беше взривена на 20 август тази година. Сега американският вестник „ Ню Йорк Таймс “ цитира свои източници от американските разследващи служби, които настояват, че зад атентата стоят представители на украинското държавно управление.

Не е ясно кой тъкмо е одобрил бомбената офанзива против Дугина, няма информация и дали персонално украинският президент Володимир Зеленски е знаел за готвеното нападение.

По информация на същите източници на американската медия, САЩ, които са един от най-близките съдружници на Украйна, са отправили предизвестие към Киев за офанзивата. " Ню Йорк Таймс "  уточнява още, че въпреки подкрепата на американските служби за Украйна, те не са били известени за проектите за покушението. Източникът на американския вестник твърди също, че в случай че са били предизвестени, те са щели да се опълчват на този проект.

Съединените щати постоянно са поставяли като изискване за доставката на оръжия за Украйна, да не се правят набези на съветска територия. Въпреки това украинските служби неведнъж са доказвали, че могат да правят диверсионни интервенции в Русия, твърди „ Дойче веле “.

Макар че от Русия  нямаше съответна ответна реакция за убийството, от американското разузнаване се притесняват, че сходни офанзиви могат да предизвикат Москва да предприеме свои лични офанзиви против висши украински чиновници. 

Украинските разследващи служби са съобщили пред Си Ен Ен, че нямат нова информация за убийството на Дугина. Само няколко дни след гибелта на Дугина руските управляващи упрекнаха украинка, че е задействала отдалечено взривни субстанции, сложени в автомобила, в който е била Дугина. След това украинката е минала през Псковска област и е влезнала в Естония.

Тогава от Киев изрично отхвърлиха да имат нещо общо с покушението. Още в дните след покушението стана ясно, че Дугина е карала колата на татко си в нощта, когато е била убита и че Александър Дугин евентуално е бил действителната цел на интервенцията. Дугин е ултранационалист и гневен покровител на войната в Украйна. Дъщеря му Даря също беше обществена персона, която постоянно гостуваше в съветски телевизионни студиа, където се обявяваше в поддръжка на съветската експанзия на украинска територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР