Представител на правораздавателната система, с ранг съдия във Върховния касационен

...
Представител на правораздавателната система, с ранг съдия във Върховния касационен
Коментари Харесай

Слагат примка на Гешев чрез Върховния касационен съд

Представител на правораздавателната система, с сан " арбитър във Върховния касационен съд ", ще проверява данни за вероятно осъществени закононарушения от основния прокурор и неговите заместници.

Правосъдното министерство показа предложенията си за промени в няколко закона. С тях се основава механизъм за търсене на наказателна отговорност от обвинител номер едно и неговите заместници, съобщи Българска национална телевизия.

Предложенията ще бъдат оповестени за публично разискване и изпратени за мнение на Венецианската комисия. След като тя отговори ще бъдат импортирани в Министерския съвет, който да ги предложи за приемане в Народното събрание.

" Главният прокурор и неговите заместници при положение на данни за осъществено закононарушение да бъдат разследвани от лице, което е арбитър, определено всред съдиите с сан " висш касационен арбитър " на служба от областен съд нагоре. Включени в лист избран с решение на общото заседание на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд ", съобщи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова.

" Ние сме създали всичко допустимо едно такова следствие, разпоредбите за него да бъдат оптимално близки до съществуващите сега по общия ред в Наказателно-процесуален кодекс. Такова отклоняване да вземем за пример е даването на пълномощие следствието да се прави от проверяващи служители на реда от Министерство на вътрешните работи, а не следователи ", добави Емил Дечев, заместител на Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР