Представете си следната ситуация - от няколко месеца споделяте леглото

...
Представете си следната ситуация - от няколко месеца споделяте леглото
Коментари Харесай

Какво е фрейсексуалност? Експерти обясняват какво означава да се идентифицираш като фрейсексуален и как да се ориентираш в това

Представете си следната обстановка - от няколко месеца споделяте леглото си с някого, към който при започване на връзката си изпитвате мощно физическо привличане. С времето обаче връзката ви стартира да се задълбочава, а това на вас освен че не ви подхожда, а ви и отблъсква. Разбирате, че колкото повече опознавате колегата си, толкоз повече желанието ви за секс с него понижава. И в случай че се чудите какво тъкмо се случва с вас, умерено. Тук няма място за паника, тъй като положението си има пояснение. И то се назовава фрейсексуалност.

Терминът се отнася до тези, които изпитват полово привличане, преди връзката да е минала на различен стадий и да се е задълбочила на прочувствено равнище. Ако сте осведомени с демисексуалността (желание за полови контакти само при съществуването на мощна прочувствена връзка), фрейсексуалността е тъкмо противоположното.



Какво е фрейсексуалност?

Фрейсексуалността е, когато някой изпитва полово привличане към някого, стига да няма задълбочена прочувствена връзка с него. Фрейсексуалността е прекарването на полово привличане към хора, които се познават незадълбочено между тях – при което връзката не доближава точка на прочувствен комфорт, разяснява Рейчъл Клечевски, американски терапевт и учител по полови взаимоотношения.

Въпреки че могат да изгубят половото привличане между тях, фрейсексуалните хора към момента не престават да изпитват сантиментални усеща един към различен, когато връзката им се задълбочи. Между другото, сантименталните хора са тъкмо противоположното – те губят сантименталните си усеща или се борят да ги запазят, когато връзката придобие рутинност и стане прекомерно позната, само че това не се отнася до половото им привличане, което се резервира, добавя тя.



Въпреки това фрейсексуалността може да наподобява друго според от личния опит и гледната точка. „ За някои сексуалността е обвързвана с желаната дълготрайност на интимните връзки “, споделя Тарин Дайър, психотерапевт, треньор и съветник, профилиран в различни способи на живот и половост. „ За други това е обвързвано с възходящата и намаляваща траектория на прочувствената и/или физическата непосредственост в връзките. “

Фрейсексуалността не прави разлика сред която и да е полова ориентировка или полова еднаквост – без значение от кого сте привлечени, можете да се идентифицирате като фрейсексуален. Този вид половост може да се прояви и в моногамни или немоногамни връзки, прибавя още Дайър.

Как да схвана дали съм фрейсексуален?

„ Фрейсексуалният човек може да забележи, че откакто връзките му са станали по-интимни и задълбочени, той е изгубил полово привличане към сътрудниците си “, споделя тя. „ Това не значи, че фрейсексуалните са спрели да обичат сътрудниците си или не желаят бъдеще с тях – това просто значи, че към този момент не изпитват полово привличане към тях “, прецизира Клечевски.



Ако съм фрейсексуален, мога ли да имам сериозен сътрудник?

Със сигурност! Фрейсексуалният човек може да има както съществени моногамни, по този начин и немоногамни връзки. Тук самосъзнанието и информационните умения са извънредно значими. Колкото повече споделят с половинките си желанията и потребностите си, толкоз по-добре и за двамата сътрудници.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР