Представената като Водна стена, но определена от мнозина като надгробна

...
Представената като Водна стена, но определена от мнозина като надгробна
Коментари Харесай

Премахват Водната стена на площад „Гарибалди“

Представената като Водна стена, само че избрана от мнозина като надгробна плоча, гранитната структура на площад " Гарибалди " ще бъде отстранена през днешния ден. Това разгласи столичния кмет Йорданка Фандъкова.
 

Конструкцията бързо доби известност откакто преди два дни бяха отстранени загражденията на площада. Водната стена провокира разнообразни мнения и реакции. Дори има самодейност за слагане на цветя там, тъй като доста хора я оприличават на надгробен монумент. Други пък " я разпознаха " като котешка тоалетна.
 водна стена Гарибалди БГНЕС
Конструкцията е била част от плана, утвърден от експертен съвет към общината. Освен това този план е минал през редица публични разисквания и също е бил утвърден, заяви столичният кмет. Едно е да видиш нещо на картинка, друго е да го видиш на процедура, означи обаче Йорданка Фандъкова и призна, че осъществяването на тази Водна стена не е положително.-->

Според нея е по-добре стената да се постави в постройката на УАСГ, с цел да припомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

Отговорност, съгласно нея, би трябвало да носи проектантът. Той обаче отказал да застане пред медиите.

Решението да се демонтира водната стена Фандъкова аргументира с това, че е прекомерно огромна за дребен площад като " Гарибалди ". Стената не се вписва в пространството, сподели още Фандъкова и отхвърли да разяснява какъв брой е водна.
 водна стена Гарибалди БГНЕС
Проектантите би трябвало да мислят за това по какъв начин ще наподобяват концепциите им, когато се осъществят, подчертава още Йорданка Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР