Представена бе първата стабилна версия на системата Syncthing 1.0.0, която

...
Представена бе първата стабилна версия на системата Syncthing 1.0.0, която
Коментари Харесай

Първата стабилна версия на Syncthing: отворената P2P система за синхронизация на файловете

Представена бе първата постоянна версия на системата Syncthing 1.0.0 , която дава опция за автоматизирано синхронизиране на потребителските файлове върху няколко от неговите компютърни устройства.

Особеното на новата система е, че се употребяват логаритми, сходни на тези в BitTorrent Sync, без да се използват каквито и да било облачни складове. Синхронизацията на потребителските файлове стартира незабавно откакто две негови устройства се появят в уеб пространството. Използва се BEP (Block Exchange Protocol) протокола. Кодът на Sync е написан на програмния език Go из се популяризира под свободния MPL лиценз. Предлагат се инсталационни файлове за Linux, Android, Windows, macOS, FreeBSD, Dragonfly BSD, NetBSD, OpenBSD и Solaris.

Освен за синхронизация на данните сред няколко устройства, благодарение на Syncthing е допустимо основаването на огромни децентрализирани мрежи за предпазване на взаимно употребявани данни. Поддържат се няколко режима за верификация на данните, при които се съхраняват всички предходни версии на променените данни.

При синхронизацията, файлът се разделя на дребни блокове, които са главната и неделима част при прехвърлянето на данните сред потребителите. Подобно на BitTorrent, колкото повече устройства вземат участие в синхронизацията, толкоз по-бързо протича процесът.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР