Представата за кучето като домашен любимец най-често се свързва с

...
Представата за кучето като домашен любимец най-често се свързва с
Коментари Харесай

Какво означава радостта на кучето, когато стопанинът му се прибира?

Представата за кучето като домакински любим най-често се свързва с картината на насладата на четириногия другар на индивида, когато той се прибере вкъщи, откакто е отсъствал. Радостта на кучето е голяма, шумна и изразителна, без значение какъв брой дълго стопанинът е бил отвън дома си.

Проявите на обвързаност са неизменимото държание на кучето при среща с неговия човек и недвусмислено демонстрират голямото удовлетворение на домашния любим от срещата с индивида, който то обича и демонстрира красноречиво това отношение към него.

Повечето хора считат, че кучето се привързва към този, който го храни. Причините за пословичната кучешка обич към стопанина обаче са от по-различно естество и се дължат на античния генезис на кучето.

Известно е, че кучетата са се отделили от фамилията на вълците, от които произлизат, преди към петнадесет хиляди години. Независимо, че толкоз от дълго време са друг тип, кучетата към момента споделят някои общи черти с античните си родственици.

Чрез метода на образната диагностика откривателят Грегъри Бърнс потвърждава, че кучето се привързва мощно към стопанина си освен тъй като той го храни.

Ученият счита, че всяко куче разграничава доста добре индивида от другите си себеподобни, с помощта на своя нос. С него разпознава миризмата на индивида, а тя подтиква отговора в мозъка.

Според учения кучетата одобряват всеки член на фамилията като част от глутницата, в която са живели, преди да се отделят като независим тип и да бъдат опитомени от индивида.

 Куче и собственик

В тази самобитна група попадат родителите, децата и някои близки родственици и другари, които кучето вижда най-често и разпознава. Възприемайки околните хора като част от своята глутница, кучетата ги обичат толкоз доста.

Чувството, което стопаните пораждат у кучето, е идентично с това, което хората изпитват при среща с непосредствен другар или човек, когато харесват. На тях обаче им липсва човешкият речник, с цел да изразят насладата си с думи и те го вършат по добре познатия ни метод, изразявайки най-чисти и откровени страсти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР