Предсказването на бъдещи събития въз основа на наличната информация е

...
Предсказването на бъдещи събития въз основа на наличната информация е
Коментари Харесай

Как науката обяснява феномена на пророческите сънища?

Предсказването на бъдещи събития въз основа на наличната информация е една от функционалностите на основния мозък. Затова не трябва да ни учудват пророческите сънища. Подобно прогнозиране е налично и в положение на бодърстване. Но в този интервал съвсем е неосъществимо поради множеството разсейващи фактори. Затова точно в положение на сън всички странични мисли се изолират и мозъкът получава опция да работи единствено с най-важната информация, написа popantofi.com.
Специалистите, изследващи съня, считат, че точно вследствие на напрегнатата умствена активност настъпват случаи на огряния по време на сън. Такъв е казусът с Дмитрий Менделеев, който сънува Периодичната таблица на химическите детайли. Както и с Елиас Хау, който открива насън правилото на конструиране на шевната машина.
Но някои типове оракулски сънища не могат да бъдат обяснени от тази позиция – да вземем за пример виденията за бъдещи произшествия или за събития, които към момента не са се случили. За тези сънища догадка предлага Леонид Прищепа.
Според неговата версия цялата Вселена е издигната на основата на фундаменталните закони на електромагнитните взаимоотношения. Освен това всичко е обвързвано въз основа на общия материал, основан при започване на времената при Големия гърмеж. Затова всичко в света е обвързвано, а затова човешкият мозък може да получава сигнали за събития, които към момента не са се случили.
Редица откриватели позволяват и съществуването на самобитно енергоинформационно поле, в което се съхранява информация за всичко, което се е случило или ще се случи в бъдещето. В някои моменти, намирайки се в положение на сън, индивидът по някакъв метод се включва към това поле и получава информация за бъдещи събития. Но не всички учени одобряват теорията за съществуването на единно осведомително поле.
Феноменът на пророческите сънища изисква съществено проучване, защото това събитие разрешава в някои случаи да се избегнат нещастия, като се вземат навременни ограничения. Днес формалната просвета се отнася много скептично към това събитие. Независимо от това обаче феноменът на пророческите сънища съществува и по незнайни аргументи се демонстрира изключително блестящо при някои хора. Ако се отнесем съществено към него, изцяло е допустимо в бъдеще тази дарба да ни помогне да заобикаляме произшествия и естествени бедствия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР