Председателят на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев излезе

...
Председателят на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев излезе
Коментари Харесай

Босът на Етър обясни за сътресенията в клуба

Председателят на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев излезе и публично изясни какво се случва в клуба. По-рано през днешния ден стана ясно, че оставката на Росен Кирилов е призната, а клуба напуща и Даниел Младенов.

Самият Георги Камарашев разкри, че пред него има още две оставки - на членовете на УС – на Александър Нанков и Красимир Балъков – младши, по тази причина следва ново заседание, на което да бъдат разисквани.

Босът на „ виолетовите” се надява до края на годината Етър да има нов треньор, освен това от елита, който да дойде на „ Ивайло” със своя щаб.

Ето и позицията на Георги Камарашев, оповестена в формалния уебсайт на клуба:

Явявам се пред вас, защото на мен се пада отговорността да кажа няколко много непопулярни неща за „ Етър”. Когато би трябвало да се показват победи и положителни резултати, масата е цялостна, в този момент тя е празна, единствено аз съм, за което може да се създадат доста заключения.

Днес треньорът Росен Кирилов си подаде оставката, одобрих я и доскоро я показах и пред тима. Не мога да изкажа неодобрение от работата му, той работи съгласно опциите и имаше достолепие след отрицателните резултати да подаде оставката си. С него се разделихме като огромни и почтени хора. При тази обстановка се обърнах към Калоян Чакъров с молбата да води тима в последните два мача. Чакъров се отзова и ще поеме тима, съобщи го и пред играчите.

Направих през днешния ден още нещо – прекратих контракта на Дани Младенов. Той пристигна с мениджъра си, сподели че е подготвен да изиграе и последните два мача. Отказах тази опция, тъй като съм уверен, че в тези два мача той няма да бъде този, който е.

Пред „ Етър” има доста мъчно тестване. Досега като ръководител на УС не съм се намесвал в оперативното управление, само че имах доста забележки и с доста неща не бях склонен. Явно към този момент би трябвало да се намеся и то по метода, който считам за верен. Пред мен са две оставки за членове на УС – на Александър Нанков и Красимир Балъков – младши. Свиквам Управителен съвет в сряда, има 4 точки – едната е обсъджане на оставките. Аз персонално ще ги поддържа, принудително красота не става. Какво ще реши УС, е въпрос на висшегласие.

След оставката на треньора организирах персонална среща единствено с футболистите. В мой жанр показах безспорното си отчаяние от играта в последните мачове. Казах им, че не се раздават на терена. Те ми сложиха няколко въпроса, поех ангажимент доникъде на месеца да бъдат решени.

Но персоналното ми усещане е, че атмосферата в тима е тягостна. Що се отнася до сбиването сред двамата, това е детска работа. Няма такива неща, каквито се изписаха… Голямата кръв беше от това, че Иван имал аркада и щипка на веждата и като се сбутали, щипката паднала и тръгнала кръв. Още като ми споделиха, на шета им споделих, че в случай че се бяха сбили за жена, щях да ги почерпя. И това не би трябвало да бъде предтекст, че от него е тръгнала обставоновката в тима. Мисля, че момчетата ме схванаха и се надявам в идващите мачове да забележим „ Етър” малко по-друг, какъвто сме привикнали да го виждаме. Имате ли някакви въпроси?

– Каква е повода за напускането на Дани Младенов?

– Мениджърът му е намерил тим в чужбина. От през днешния ден той към този момент не е състезател на „ Етър”. Така реших.

– Какви въпроси ви сложиха футболистите?

– Първият беше за заплатите, вторият – за медикаментите.

– Как стоят нещата в клуба финансово?

– Както в множеството клубове у нас, само че не са толкоз зле, както някои ги разказват. Днес имах диалози и с господин Панов, и с хора, които финансово поддържат „ Етър”. Имаме хрумвания, има хора, които са сърцати и обичат „ Етър” и се надявам на сериозна помощ от тях. Няма да върша апели към великотърновския бизнес за поддръжка към клуба по простата причина, че великотърновският бизнес поддържа „ Етър”. Така че им благодаря!

– Т.е., както сподели Росен Кирилов, въпреки и с леки закъснения, футболистите получават възнагражденията си?

– Разбира се. Точно това желая да кажа. До края на годината всичко ще им бъде изплатено.

– Какво ви споделиха футболистите, като ги упрекнахте, че не играят добре в мачовете?

– Никой не сподели безусловно нищо. Стояха с наведени глави.

– А какви са претекстовете за отдръпване на двамата от УС?

– Пред мен са в досието, ще ви дам да ги прочетете.

– Какъв е дневният ред?

– Оставката на Росен Кирилов, другите две оставки, избор на нови членове – не на УС, а на „ Етър”, тъй като преди да влязат в УС, първо би трябвало да влязат в „ Етър”.

Калоян Чакъров ще води тима до момента в който презентираме новия треньор. До края на месеца би трябвало да имаме нов треньор. Ще бъде от Първа лига. Аз доста желая да имаме треньор, който е обвързван с „ Етър”, само че въпреки всичко това е професионален футбол.

– Ще има ли още текучество измежду играчите?

– Разбира се. Новият треньор също си има виждане за футболисти и ще направи своите оферти.

– След като повода не е във финансите, не е и в треньора съгласно вас, къде е?

– Причините са доста сложни. Мисля си по какъв начин да го кажа най-меко… Някои хора не си решиха равнището на упоритостите.

– Ще кажете ли кого визирате?

– Навярно ще се досетите.

– У вас има ли вяра, че „ Етър” ще продължи да съществува като клуб от Първа лига. Защото това тормози хората в града…

– Да, имам вяра. Аз не се движа с кола, а ходя пеш по улиците, хората ме стопират и за жалост въпросите са повече за „ Етър”, в сравнение с за бранша, за който давам отговор. Такива ще ни са напъните.

– Работещ ли беше досегашният УС?

– Не. В него към този момент няма да има хора, които дават отзиви по телефона. Днес организирах два диалога с Цанко Цветанов, единият беше нелицеприятен за него, тъй като търпението ми се изчерпа. Но след това организирахме напълно настоятелен диалог, Цанко е извънредно свестен човек. Той адмирира това, което му споделих и даже ме укори, че малко съм просрочен и е прав. Цанко ще участва на УС.

– Росен Кирилов съобщи, че има неясноти и напрежение по горните етажи в клуба. Това ли е главната причина?

– Това е. Аз също имам виновност, тъй като прекомерно доста търпях. При тази изпусната съблекалня който и да е новият треньор, би трябвало доста хора да му оказват помощ. И политиката до момента на меки ръкавици към играчите, да не ги нараняваме – би трябвало по-твърда ръка. Животът ме е научил, че там, където има по-твърда ръка, има и по-добри резултати. Потвърждава го и 32-годишната ми офицерска работа. Трябва да се употребяват и водачите в тима, с цел да бъдат проводник на политиката на ръководство.

– Новият треньор със собствен щаб ли ще пристигна?

– Много се надявам новият селекционер да пристигна със собствен щаб. Разбирате ме какво желая да кажа. Той би трябвало да има и тил в лицето на управлението. Ако аз остана ръководител на УС, ще поема доста съществено оперативното управление. Защото политиката до момента на шушукане ни докара дотук…

– Има ли възможност и други играчи да си тръгнат?

– Разбира се. Ще търсим нов треньор, нови хора, нова визия. Нали разбирате, че хватката до момента да замазваме работата, не прави нищо. Една работа с цел да се оправи, тя би трябвало да се промени генерално. Да се гледа в вероятност.

– Има ли лагери и групички в тима?

– Най-вероятно има. Аз бях доста в профил и бях се предоверил доста, само че към този момент не се поверявам. Може да не разбирам доста от футбол, само че ще се откри човек, който да схваща. И на този човек не би трябвало никой да му се меси в работата. И не единият от УС да стои зад треньора, а другият да играе срещу треньора. Тогава ще си отиде един от управата, а не треньорът. Включително и аз мога да си отида. На мен тази позиция не ми носи нищо, с изключение на кахъри. Аз към този момент съм си направил имиджа, за последните 5 години, откогато смъкнах пагоните, като регионален шеф и зам.-кмет не съм си основал негативизъм в обществото. На мен не ми би трябвало да върша име, това въобще не ме интересува. Обаче поемам тази отговорност.

Говорим с няколко индивида за нов треньор, ще се видят и финансовите им условия. Много се надявам Цанко Цветанов да има дейна позиция в сряда. В сряда ще се случат забавни работи…
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР