Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и главният архитект

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и главният архитект
Коментари Харесай

56 имота в столичния квартал “Овча купел ще бъдат спасени от застрояване

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и основният проектант на София Здравко Здравков показаха нов градоустройствен проект за опазване на 56 парцела в “Овча купел ” от застрояване.

“Приложението на този проект - първият в страната по време и първият в страната по обсег, в действителност е гражданска война в градското обмисляне и разрешава опазване на зелените площи по метод, по който до момента не е било допустимо да се направи ”, изясни Георги Георгиев.

Междублоковите пространства в “Овча купел ”, които ще бъдат избавени, се равняват на 150 000 кв.м нови здания. За да бъдат избавени зелените пространства, Столичната община придобива частните парцели и дава на притежателите на терените други в периферията на “Овча купел ”.



Новопридобитите пространства в периферията на квартала са с 25% по-малки и на тях може да се осъществя застрояване.

“60 декара, което е равно 150 000 кв.м - това са нови блокове. Всеки нов блок предизвика митинги. От друга страна инициативните комитети дадоха положителни хрумвания по отношение на потребностите на квартала. Много хора споделиха, че има дефицит на детски градини, учебни заведения, културен дом ”, сподели проектант Здравков.

Зелените парцели ще бъдат употребявани за градеж на 4 детски градини, учебно заведение, културен дом, спортна зала, 2-етажни паркинги и открити площадки.

Автор: Ерика Шаумян


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР