Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков заяви, че единствено

...
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков заяви, че единствено
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Няма да има презастрояване

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков съобщи, че само подробните устройствени проекти могат да подсигуряват, че някоя зона няма да бъде презастроена. Той добави пред Българска национална телевизия, че резултатът от неприемането на Подробен устройствен план би бил противоположният на претенции от протестиращи, като по този начин строителите ще могат да се възползват от оптималното позволено застрояване.

Исканията за прекъсване на приемането на подробните устройствени проекти е притеснително, тъй като те са единственият метод една територия да се отбрани от презастрояване. Лъжи са обещанията, че с неприемане на Подробен устройствен план може да се спре презастрояването, посочи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„ То би било потребно само за притежателите на терени и подобен е образецът с Борисовата градина, акцентира шефът на СОС.

Приемането на обстоен организационен проект значи, че вложителите и строителите няма да заобиколят закона и да се възползват от оптимално позволеното застрояване, посочи Герджиков.

Относно проблема към Борисовата градина, Герджиков разяснява, че сред 1997 и 2003 година в Борисовата градина са се появили частни парцели. Решението Следствен отдел към окръжна прокуратура да си върне четири парцела в Борисовата градина и ще станат публично-общинска благосъстоятелност, което подсигурява отбраната им, съобщи той.

Философията на проекта за устойчива градска подвижност е София да се развива по този начин, че да се основават условия за различен превоз на колите, посочи Герджиков. Създаването на алена зона е една от десетките дълготрайни ограничения в тази посока.

Няма да има смяна в цената и обсега на синя и зелена зона сега, съобщи Елен Герджиков.

За идните поправки в София през лятото той разяснява, че най-затрудняващият придвижването ще бъде ремонта на бул. „ България “ в сектора от НДК до бул. „ Гешов “, като той ще стартира в края на юни и ще завърши до началото на образователната година. Движението няма да бъде спирано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР