Председателят на СОС Георги Георгиев покани комисар Тенчо Тенев на

...
Председателят на СОС Георги Георгиев покани комисар Тенчо Тенев на
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Камерите за скорост трябва да се използват постоянно, а не кампанийно

Председателят на СОС Георги Георгиев предложения комисар Тенчо Тенев на съвещание, с цел да запознае общинските съветници с фактическата конюнктура и набелязаните ограничения за възстановяване на сигурността на придвижване в София.

" Настояваме за незабавни ограничения от страна на КАТ за засилен надзор в столицата. СОС подари на Столична дирекция на вътрешните работи камери за скорост. Те би трябвало да се употребяват не кампанийно, а непрекъснато ", сподели Георги Георгиев.

" Не желаеме булевардите в столицата да са напоени с кръв ", сподели още той ", като изрече съболезнования на околните на девойките.

" Само от началото на годината до сегашния миг двете камери, които ни подарихте, имат 25 000 снимани нарушавания, като общото регистрирани нарушавания, а с другите камери, които притежаваме ние са снимани още - над 110 000 нарушавания ", сподели комисар Тенчо Тенев.

Той разясни, че на бул. " Черни връх " - от началото на юни до сегашния миг, има над 1150 снимани нарушавания.

През 2021 година има хванати водачи под въздействие на опиати - н 128, а през 2022 - 178, с 50 повече.

" От 30 проби за опиати - 5 са позитивни, а от 200 проби за алкохол - 8 са позитивни. 30 % от водачите на транспортни средства карат след въздействието на упойващи субстанции ", сподели още той, като акцентира, че тази статистика е стряскаща.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР