Председателят на синдиката на КНСБ в ТЕЦ Марица изток 2“

...
Председателят на синдиката на КНСБ в ТЕЦ Марица изток 2“
Коментари Харесай

Деян Дяков от КНСБ: Денков, подавай оставка или излизаме на протести! Имахме споразумение

Председателят на синдиката на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ Деян Дяков изиска оставката на министър-председателя учен Николай Денков на конференция в Стара Загора, оповестява Българска телеграфна агенция.
Причината за това е, че съгласно синдикалиста е реалност, че след подписването на съглашението с държавното управление на 3 октомври до ден-днешен не са направени никакви безапелационни приходи за разрешаване на проблемите в комплекса „ Марица Изток “ и в частност Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ 2 и „ Мини Марица Изток “, които са единствените държавни сдружения.
От думите му стана известно, че изпълнителната власт отхвърля да извършва решения на Народното събрание и „ то невиждано е насила да издава нови решения, които да ги задължат да изпълнят първите такива “.
Дяков съобщи, че от съглашението, което беше подписано на 3 октомври след 14-дневни блокади по основни пътни артерии в област Стара Загора единственото, което е свършено, е, че отпада основаването на дружество за въглищни конверсии.
Той съобщи, че се приготвят следващите митинги, в случай че министър председателят не си подаде оставката. „ Ние сме загрижени за нашите сътрудници, за работните им места и за бъдещето на комплекса „ Марица Изток “, сподели водачът на КНСБ в Топлоелектрическа централа 2. Дяков сподели още, че през юни Топлоелектрическа централа 2 ще изпадне в обстановка, в която няма да може да изплаща заплати. Има неизясненост по какъв начин ще работи отсега нататък, по какъв начин ще се финансират поправки, по какъв начин ще извършва уговорката си за контролиране на честотата на напрежението и обезпечаване на адекватност на системата, уточни той.
Деян Дяков разяснява, че има препоръчани няколко съответни, вероятни и законосъобразни решения за избавяне на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и „ Мини Марица изток “. Това са включване на ТЕЦ-а в механизъм за обезпечаване на надеждността на енергийната система, посредством обезпечаване на нужния брой индустриални синхронни турбогенератори в централата; въвеждане на механизъм за потенциал под формата на стратегически резерв; обезпечаване на заплащания за извършване на военновременната задача за отбрана на националната сигурност, както и инсталиране на система за хващане и преправка на въглероден диоксид.
Той акцентира за следващ път, че българската енергийна система не може да работи без топлоелектрически централи.
Деян Дяков и сътрудника му Наско Митев са внесли декларация в Общинския съвет на Стара Загора, която касае „ сериозното финансово положение на „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “ ЕАД и „ Мини Марица изток “ ЕАД и растящото обществено напрежение в района “. „ Проблемът, който залива Стара Загора и тази безработица, която се обрисува, е проблем на всички жители, партии и общински съветници “, съобщи той. И акцентира, че желае чуване на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в Народното събрание. Дяков настоя и за основаване на краткотрайна комисия в Общинския съвет на Стара Загора, в която да бъдат обсъждани проблемите на енергийните сдружения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР