Председателят на предизборния щаб в Стара Загора на Коалиция ГЕРБ

...
Председателят на предизборния щаб в Стара Загора на Коалиция ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ: ЦИК умишлено се отказа от контрола на вота

Председателят на предизборния щаб в Стара Загора на Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Емил Христов, който е и началник на общинската организация на ГЕРБ, се срещна с представители на Мисията за наблюдаване на изборите в България, която Службата за демократични институции и права на индивида откри в страната за вота на 11 юли. Христов беседва с Астрид Нунес и Матиас Целер по тяхна молба и като част от уговорката им да следят предизборната акция и честността на изборите.

„ Последното Народно заседание направи промени в Изборния кодекс доста небрежно. И някои от тях основават безпокойствие. Вместо да търси решение, ЦИК ускорява терзанията. Голям проблем е задължението на хората да гласоподават единствено с машини в секциите, в които има над 300 гласоподаватели. Гражданите се слагат в неравностойно състояние “ – разяснява Емил Христов. – " Ние от партия ГЕРБ предложихме решение, само че то не беше признато. "

„ Друг огромен проблем е, че Централната изборна комисия взе решение да не бъдат преброявани контролните изрезки, които излизат от машините. Безпокойството ни е доста огромно, тъй като това е единственият метод за надзор на вота. Ние не можем да приемем само и единствено протокола, излязъл от машината, тъй като не знаем какво прави софтуерът, който е заложен в нея. Той може да бъде неверно заложен – съзнателно или несъзнателно. Притеснението ни за честността на тези избори е голямо, тъй като изцяло съзнателно Централната изборна комисия отстрани един механизъм за надзор. Ако той съществуваше, това щеше да успокои и жителите. Също по този начин и представителите на политическите партии не могат да бъдат уверени в истинността на протокола, който излиза от машината и надлежно в това дали изборите са почтени или не, “ съобщи по време на срещата Емил Христов.

„ Друго, което провокира неразбиране у нас е работата на държавното управление, назначено от президента Румен Радев. То би трябвало да се концентрира най-вече в подготовката и осъществяване на почтени и самостоятелни от нечии ползи избори и това се регламентира посредством Конституцията на България. Служебният министър председател Стефан Янев заявява, че ще работи за това, само че за жалост дейностите на някои министри от кабинета демонстрират изрично, че те се концентрират върху проверка и офанзива към предходното ръководство, като вършат голословни и целенасочени внушения посредством медии. Това е мотив освен за безпокойствие, това провокира и неодобрение измежду нашите членове и симпатизанти “ – заключи общинският водач на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР