Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани от пленарното заседание лидера

...
Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани от пленарното заседание лидера
Коментари Харесай

Главчев изгони Корнелия Нинова от пленарно заседание


Председателят на Народното събрание Димитър Главчев в профил от пленарното съвещание водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто прочете декларация, съобщи организация „ Фокус “.

Главчев съобщи, че ще я в профил единствено за едно съвещание, като се базира на това, че оскърбява Народното събрание. Той в профил и депутата Антон Кутев за две съвещания. След като в профил Корнелия Нинова, депутатите от Българска социалистическа партия започнаха да скандират „ оставка “.
В декларацията си Корнелия Нинова съобщи: „ Разбирате ли какво вършиме с гласуването и държанието си по предлагането ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди обществено, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от пандизчии и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, само че апелирам да се замислите. Не позволявате ли по този метод да бъдат издадени присъди авансово, сходна на тази, която Цветанов изрече против лекарите. Какво е това? Тотално нарушение на правилата на правовата страна. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да разрушава институциите? “, запита Нинова.
От своя страна Димитър Главчев съобщи: „ Не сте на пленум на Българска социалистическа партия. Уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия, заемете си местата. Г-жо Нинова, напуснете залата, не сте на пленум на Българска социалистическа партия “. Накрая Главчев прекъсна съвещанието за 10 минути, до момента в който Корнелия Нинова напусне залата. По време на спирането ръководителят на Народното събрание свика ексклузивен председателски съвет.
На 10 ноември ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев се обърна към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с думите: "Според член 162 алинея 1 от Правилника - ръководителят може да в профил за повече от едно съвещание, само че не повече от 3 съвещания, депутат, който оскърбява Народното събрание, членовете на Министерски съвет, президента или вицепрезидента или други органи на държавната власт. Репликата му беше във връзка изявлението на Корнелия Нинова, в което съобщи, че министър председателят Бойко Борисов нарушава Конституцията като не се явява в Народното събрание за гласуването на нов здравен министър. „ След като прегледам видеозаписа ще помисля дали да приложа този член към вас “, сподели още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР