Председателят на организационния комитет на олимпийските игри Токио 2020 Йоширо

...
Председателят на организационния комитет на олимпийските игри Токио 2020 Йоширо
Коментари Харесай

Шефът на Токио 2020 съжалява за сексистки думи, но не мисли за оставка

Председателят на организационния комитет на олимпийските игри " Токио 2020 " Йоширо Мори се извини за " неуместните " забележки по адрес на дамите, откакто в обществените мрежи се надигна вълна от апели за оставката му. 83-годишният някогашен министър председател на Япония увери, че съжалява за сексистките реплики, само че даде да се разбере, че не има намерение да се отдръпва от поста по-малко от шест месеца преди началото на отсрочената с една година олимпиада.

Шефът на XXXII летни игри по-рано беше представен да споделя, че " дамите приказват прекалено много " и срещите с голям брой дами в борда на шефовете " лишава доста време ". Той приказва пред медиите по време на срещата в сряда на японския олимпийски комитет, чийто управителен орган сега включва 24 членове, от които пет дами. През 2019 година самият комитет си сложи за цел да усили наличието на нежния пол в управителния съвет до 40%.

" Ако увеличим броя на дамите в борда, би трябвало да се уверим, че времето им за изявление ще бъде лимитирано по някакъв метод. Те имат компликации да завършват, което е досадно - съобщи Мори, представен от в. " Асахи Шимбун ". - Сега имаме към седем дами в организационния комитет, само че всеки схваща тяхната позиция. "

Calls for Tokyo 2020 Games chief Yoshiro Mori to resign after sparking a sexism row by claiming women speak too much in meetings, reports say
— AFP News Agency (@AFP)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР