Всички звена на Министерството на вътрешните работи с допълнителни мерки

...
Всички звена на Министерството на вътрешните работи с допълнителни мерки
Коментари Харесай

За празниците: Засилват проверките на пътя , ще се следи за сигурността на храмовете

Всички звена на Министерството на вътрешните работи с спомагателни ограничения за сигурност по празниците. Заради тежкия трафик, който се чака през днешния ден и на следващия ден, чиновници на пътната полиция ще подкрепят автомобилното придвижване.

От " Гранична полиция " пък са провели срещи с сътрудниците си от всички прилежащи страни и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни. В храмовете и местата за настаняване у нас предаврително са осъществени близо 1900 инспекции и са направени 87 наставления, оповестиха още от министерството.

Освен за скупчвания, по време на Великденските празници полицията ще следи и за съмнителни лица към храмовете. Засилено ще е полицейскoто наличие и на жп и автогарите. Едно от най-ангажираните звена е дирекция " Пожарна сигурност ". Направени са наставления за безопаснот на 59 храма и 28 места за настаняване.

" Призоваваме всички жители за зоркост при паленето на свещите по време на Великден, както в храмовете, по този начин и у дома. Апелираме всички гости да са с вързани коси, тъй че да не се позволяват съответните произшествия ", Георги Толен, Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Традиционно по празниците ще има и засилени инспекции на водачите за приложимост на алкохол и опиати и висока скорост. От " Пътна полция " издадоха, че акциите ще са на 2, 3 и 5 май през нощта. Особено внимание се обръща на авраийните ленти по автомагистралите - прекъсването в тях е неразрешено, а при повреда никога не напускайте автомобила.

" Нека да няма хора, които са излезли отвън транспортните средства, в случай че това не се постанова, тъй като по този метод рискуват с изключение на своя живот, да въвлекат в сериозната обстановка и органите, които са се отправили да ги подпмагат ", сподели комисар Мария Ботева, " Пътна полиция ".

От престъпната полиция също ще организират профилирани акции по празниците. Не чакат растеж на кражбите, само че припомнят за предварителна защита да не разгласяваме ненужно и с акуратност по кое време и къде ще пътуваме.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР