Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили

...
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили
Коментари Харесай

Марк Мили: Подкрепяме Украйна в усилията й да е способна да се защитава сама

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили организира телефонен диалог с главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и обмени с него оценки за обстановката със сигурността в Източна Европа, заяви пресслужбата на Пентагона, съобщи NOVA.

" Военните водачи продължиха да обменят оценки за развиването на обстановката в региона на сигурността в Източна Европа. Председателят удостовери политиката на Съединени американски щати да продължат да поддържат самостоятелна Украйна и нейните цели, както и напъните за подсилване на нейната дарба да се пази сама ", се споделя в известието за медиите.

Ден по-рано Мили съобщи, че Русия е струпала задоволително сили до границите на Украйна, с цел да нападне прилежащата страна когато и да е, и прикани да се продължи търсенето на дипломатическо решение на спешната обстановка.

Киев и западните страни в последно време показват сериозна угриженост по отношение на хипотетичното усилване на " нападателните дейности " на Русия наоколо до границите на Украйна. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия придвижва войските си в границите на своята територия и по свое убеждение. Според него това не заплашва никого и никой не би трябвало да се тормози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР