Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на българския

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на българския
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри Фестивала на българския бит и култура в Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на българския обичай и просвета „ Бъдеще с обичаи – Кърджали 2019 година “ пред Паметника на Освободителите.

На Новия мост над река Арда тя поведе най-дългото хоро, водено от 10-метров трикольор. Под звуците на „ 101 каба гайди “ хорото сплоти хората от района, страната и от прилежащи страни.

В празника се включиха министърът на туризма Христина Ангелкова и регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев.

Родопчани сме извънредно гостоприемни и слънчеви хора, акцентира Цвета Караянчева на откриването. Председателят на Народното събрание означи, че с цел да усетиш Родопа планина, има няколко неща, които би трябвало да вкусиш, да чуеш, да почувстваш – родопската ария, която се пее от сърце, да чуеш родопската гайда, да усетиш и видиш природата в Родопите.

Преди това се състоя и дефиле на фолклорните сформира.

В тазгодишното издание на Фестивала са включени действия, свързани с българския обичай и просвета – фолклорна стратегия, тематични изложби, алея на обичайни занаяти, фотоизложби и детски работилници. Целта е да се разпространява неповторимото културно-историческо завещание на Източните Родопи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР