Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него
Коментари Харесай

Росен Желязков пристигна в Азербайджан на еднодневно официално посещение

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация дойдоха на еднодневно публично посещаване в Азербайджан, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Баку Димитър Русков.


Желязков беше посрещнат от зам.-председателя на азербайджанския парламент Адил Алиев, ръководителя на групата за другарство с България Рауф Фалшив и българския дипломат в Азербайджан Н.Пр. Руслан Стоянов.

Визитата е по покана на проф. доктор Сахиба Гафарова, ръководител на азербайджанския парламент (Милко Междлиса).

На 4 март Росен Желязков ще организира среща с сътрудника си Сахиба Гафарова, след което ще стартират пленарните диалози сред представителите на парламентите на двете страни.

Председателят на Народно събрание ще беседва и с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Желязков и българската делегация ще отдадат респект пред паметта на националния водач Гейдар Алиев в Алеята на достойнството.

По-късно народните представители да положат и венец в Алеята на мъчениците.

В състава на делегацията са народните представители от Групата за другарство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид (ПГ на ДПС) и депутатите Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “), Драгомир Стойнев (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов (ПГ „ ИТН “). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР