Председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединените

...
Председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединените
Коментари Харесай

Генерал Марк Мили: Американските военни в Европа са длъжни да поддържат висока степен на готовност

Председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединените щати военачалник Марк Мили, който е във Варшава, сподели че американските военни, ситуирани в Европа, би трябвало да " поддържат високо равнище на подготвеност " в светлината на обстановката в Украйна, оповестява

По думите му " всички сме длъжни да поддържаме висока степен на подготвеност ". В същото време генералът означи, че думите му не демонстрират, че съгласно него има някаква нараснала опасност. „ Във военна обстановка просто не знаете с огромна степен на възможност какво ще се случи по-късно “, изясни Мили.

Според него обстановката в Украйна е минала в нова фаза. Както написа Ройтерс, Мили твърди, че сега украинската войска е почнала стратегическата самодейност. В същото време той признава, че обстановката може да се промени " до няколко месеца ". „ Във връзка с това би трябвало деликатно да следим реакцията на Русия към това “, в умозаключение споделя американският военачалник.

Мили беседва с публицисти, откакто посети военната база, където са ситуирани американските войски. Базата се намира в Полша.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР