Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е
Коментари Харесай

Шефът на КЗП Маргаритов е освободен от поста

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от поста си и стартира процедура по избирането на нов управнически екип. Заедно с него си потеглят и другите двама членове на екипа - Костантин Абаджиев и Константин Райков.

Новината бе доказана персонално от Маргаритов през днешния ден пред Нова:

" Тече процедура по освобождението ми. Надявам се, че ще има последователност и сътрудниците ще продължат интензивно да управляват пазара, тъй като се задават сложни времена ".

Бившият към този момент началник съобщи, че не ставало дума за спор с министърката на стопанската система Корнелия Нинова.

Припомняме, че през вчерашния ден Нинова подреди на КЗП и на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите да изготвят проект за непоколебим надзор за недопускане на далавера след влизането в действие на антикризисните ограничения на държавното управление.

" Правителството отпуска и подкрепя с 2 милиарда лв. българската промишленост и българските семейства. Трябва да подсигуряваме, че тези пари ще стигнат до своите получатели, това са компаниите и фамилиите и че по веригата на придвижването на тези средства няма да има търговци, спекуланти и медиатори, които да натрупат свръхпечалби на гърба на хората ", сподели тя.

По информация на economic.bg новият началник е Иван Франкев - регионален шеф на Българска социалистическа партия в Смолян и общински консултант от левицата.

Димитър Маргаритов е с изминал мандат от най-малко 2 години. Иначе работи в комисията от 2015 година, назначен по време на втория мандат на ГЕРБ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР