Председателят на Комисията за финансов надзор (в момента длъжността изпълнява

...
Председателят на Комисията за финансов надзор (в момента длъжността изпълнява
Коментари Харесай

Какви са заплатите в КФН?

Председателят на Комисията за финансов контрол (в момента длъжността извършва Карина Караиванова) ще получава главно месечно заплащане в размер на 13 146 лв.. Заплатите на заместник-председателите на Комисията (в момента това са - Бойко Атанасов, Ралица Агайн - Гури и Диана Йорданова) ще бъдат в размер на 12 003 лв.. Информацията разпространиха от регулаторния орган по отношение на стихотворец от ръководителя му ангажимент да оповести новите хонорари на управлението и чиновниците на комисията след смяната в Закона за КФН.

Членът на КФН, подпомагащ политиката по разбор и оценка на рисковете на финансовите пазари, рационализиране на надзорната процедура и отбрана ползите на вложителите, застрахованите и обезпечените лица (длъжността е поета от Владимир Савов) ще получава 11 432 лв..

В профилираната администрация междинното заплащане на директориите на дирекции ще възлиза на 5133 лв.. Актюерите, на които ще се разчита да вдигнат успеваемостта на застрахователния контрол, ще получават приблизително по 4 500 лв., откакто такива бъдат наети от комисията. Средното главно заплащане на основните специалисти е несъмнено на 2893 лв., на старшите специалисти - на 1989 лв., а младшите специалисти ще получават 1472 лв..

Възнагражденията в КФН са избрани посредством Вътрешни правила за работна заплата, оповестени на уеб страницата на комисията.

Напомняме, че измененията в закона за КФН осигуриха бюджетната обезпеченост на надзорния орган и регламентираха ограничения за осъществяване на рекомендации на Програмата за оценка на финансовия бранш на МВФ и Световната банка (FSAP), които се отнасят за небанковия финансов бранш в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР