Председателят на комисията по външна политика в немския Бундестаг Михаел

...
Председателят на комисията по външна политика в немския Бундестаг Михаел
Коментари Харесай

Напрежение! Немски депутат официално ни изнуди за Македония

" Председателят на комисията по външна политика в немския Бундестаг Михаел Рот в действителност е призовал нашето държавно управление " най-сетне " да признае македонското малцинство в България. " Това оповестява в профила си в обществената мрежа някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев. 

" Рот е народен представител от 1998, социалдемократ, 8 години е бил държавен министър във външно министерство на Германия и изявлението не е инцидентно ", декларира Кадиев и приканва за бърза и остра реакция. 

Ето апелът:

Много добре, че се срещат новите министър председатели на България и Северна Македония! Точно както Северна Македония признава българското малцинство там, по този начин и решението на Европейски съд по правата на човека най-сетне би трябвало да бъде изпълнено и да бъде признато македонското малцинство в България. В ЕС никоя страна не може да вземе решение по отношение на езика и културата на друга страна.

Няколко дни по-рано американският конгресмен Клаудия Тени съобщи в изявление за VOA-Македония, че е " вероятен вид на налагане на наказания против България поради нейното несъгласие върху започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Евросъюза ".

По-късно администрацията на Байдън отхвърли сходни планове. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР