Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел успокои Скопие, че нищо

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел успокои Скопие, че нищо
Коментари Харесай

Македонският премиер се скри зад парламента по спора за ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел успокои Скопие, че нищо ужасно няма да му се случи, в случай че одобри френското предложение

Парламентът ще реши дали районен съд Македония ще стартира договаряния за участие в Европейския съюз, сподели македонският премиерДимитър Ковачевски след срещата си в Скопие през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи БГНЕС.

Ковачевски заяви, че държавното управление ще изпрати до народните представители европейското предложение, двустранния протокол и още един документ.

Според него това ще стане откакто приключат политическите съвещания. "Мишел беше доста явен, че може да стартираме незабавно договаряния... Парламентът в последна сметка ще реши дали ще стартираме договаряния и какви решения ще вземе по този въпрос ", сподели още Ковачевски.

На днешното държавно съвещание френското предложение не е обсъждано и всеки жител на страната може да го види, тъй като то е обществено.

Премиерът на Северна МакедонияДимитър Ковачевски изрази признателност към Европейската комисия за европейското предложение за преговорната рамка като основа за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Отчете, че предлагането е в съгласие със отбраната на държавните ползи в разногласието с България. "Отговорно пазиме националните ползи в страната и в чужбина. От нас зависи да приемем това предложение и нашите жители да живеят почтено, по европейски стандарти. Това, което получихме с френското предложение и за което от години се борим, е чиста дефиниция за македонския език. Ние, македонците, сме горди с нашата история, с нашия език, с нашата еднаквост. Никой няма да може да асимилира македонския народ ", сподели Ковачевски.

Като сложен, само че прям дефинира диалога си с премиера на Северна Македония ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той съобщи, че Европа ще има по-добро бъдеще със Западните Балкани в Европейския съюз (EС). Мишел уточни, че правилото на добросъседски връзки е главен принцип в Европейски Съюз, който важи за всички страни от Западните Балкани. "Никога не сме били толкоз близо, македонците имате историческия късмет да кажете „ да “ на договарянията, „ да “ на Европейски Съюз, “да “ за нашите деца. Реформите в страната ще ви приближат до Европейски Съюз, ще обезпечат разцвет и непоклатимост. Може да разчитате на нашето почитание и преданост. Само дружно може да се оправяме с провокациите и да преодолеем най-големите спънки ", акцентира Мишел.

Той регистрира постигнатото досега като пробив за започване на договарянията. "Ако кажете „ да “, ще стартира скринингът, преговорните екипи ще бъдат поканени в Брюксел и ясно да приказваме за македонския език. Това е вашият език. На македонски език ще бъде преведено цялото законодателство на Европейски Съюз. Известни са съображенията на някои страни, свързани с вашата национална еднаквост, и би трябвало да знаете, че аз заставам зад вашата национална еднаквост ".

През последните дни в столицата Скопие има митинги против европейското бъдеще на страната. Тълпата скандира антиевропейски и антибългарски лозунги, съдържащи обиди и хули. Така да вземем за пример, един македонски „ интелектуалец “ назова „ Европа ку.ва “ и съпостави Макрон с маршал Петен. Тази вечер също се чака да има митинг.

И СИНОДЪТ съдебна експертиза ОБАДИ

Светият Архиерейски Синод (САС) на Македонската православна църква–Охридска архиепископия (МПЦ – ОА) чака държавното управление и всички други обществени и политически фактори да се обединят и да изградят тактика, която изцяло съхранява македонската еднаквост, македонския език, просвета и история в фамилията на европейските нации. В известието след днешното изключително съвещание, на което е разисквана настоящата обстановка в македонското общество, Синодът уведомява обществеността, че в случай че македонската уникалност бъде застрашена под каквато и да е форма, МПЦ - ОА няма да го одобри. "Светият Синод обърна внимание със угриженост на обстановката, подбудена от последното модифицирано френско предложение, както и на последствията, които ще произтекат от него, и още веднъж насочва зов за ненакърнимото опазване на македонските национални ползи. Като Синод чакаме държавното управление и всички останали обществено-политически фактори, участващи в този развой, да се обединят и да изградят тактика, която да резервира напълно македонската еднаквост, македонския език, просвета и история в фамилията на европейските нации ". В същото време Светият Архиерейски Синод на МПЦ - ОА приканва македонския народ и всички жители в македонското общество към цялостно единение, като употребяват всички демократични средства за опазване на своето битие. "Тези, които пък са решили да упражнят правото си посредством митинг, би трябвало да го създадат почтено, без принуждение и без заличаване на публични богатства ", се споделя в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР