Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обеща на министър-председателя на

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обеща на министър-председателя на
Коментари Харесай

Туск обеща на Борисов подкрепа за влизане на България в чакалнята на еврозоната

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск даде обещание на министър-председателя на България Бойко Борисов поддръжка за влизането на страната в чакалнята на еврозоната. " България е водач и аз виждам напъните, които персонално ти полагаш. Аз ще бъда зад теб и можеш да разчиташ на мен за всичко както по време на председателството, по този начин и за влизането в чакалнята на еврозоната, съобщи Туск на среща с Борисов в Естония, оповестиха от държавния пресцентър.

" България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в " чакалнята ", тъй като дава отговор на всички критерии за това ", акцентира Бойко Борисов. Той посочи положителните макроикономически индикатори и означи, че 2016 година е първата фискална година с регистриран остатък след 2008 година

Бойко Броисов сподели, че България е трета след Естония и Люксембург с най-нисък държавен дълг като условен дял от Брутният вътрешен продукт. По думите му има растеж на българската стопанска система, на вложенията и строителството, бизнесът се развива, а безработицата доста спада и има битка с контрабандата.

По време на диалога Борисов сподели, че във връзка с политиката към западните страни чака ясна вероятност, а не празни обещания. " България, дружно с другите страни членки на Европейския съюз, е превъзходен посредник и може да помогне за повече непосредственост и схващане сред Балканите и Съюза ", сподели Борисов.

Той благодари на Доналд Туск за единодушието му за образуване на Среща на върха на водачите от Европейския съюз на тематика " Западни Балкани " в София по време на българското председателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР