Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви днес, че ще

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви днес, че ще
Коментари Харесай

ЕП проверява изказване на Джамбазки

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли съобщи през днешния ден, че ще ревизира изявление на евродепутата Ангел Джамбазки по отношение на евродепутати от парламентарната транспортна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички тук сме евродепутати и всички сме с друг генезис. Не може сътрудници да бъдат посочвани поради произхода им. Призовете г-н Джамбазки да съблюдава реда, настоя съпредседателят от групата на Зелените Филип Ламбертс.

Към неговите думи се причисли ръководителят на групата на социалистите и демократите Ираче Гарсия, която съобщи, че Екологичен потенциал е на всички европейци. Правилата тук би трябвало да бъдат спазвани, думите към евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг са изцяло неприемливи. В Екологичен потенциал не може да се вършат расистки изявления, това е изцяло неприемливо, добави тя.

Джамбазки бе представен в български медии с думите, че ръководителят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е " французойката от алжирски генезис ", а един от създателите на променените правила за интернационалните пътни транспорти Исмаил Ертуг - " немец от турски генезис ". Коментарът на Джамбазки бе обвързван с напъните на двамата му сътрудници, довели до неокончателното утвърждение на промени в ущърб на българските превозвачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР