Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи на своите колеги

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи на своите колеги
Коментари Харесай

Таяни защити Ска Келер пред ЕП и призова случат у нас да не се повтаря

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви на своите сътрудници за случая с евродепутата Ска Келер в България при откриването на двудневното съвещание на Екологичен потенциал в Брюксел.

След присъединяване на Келер в екопротеста против строителството в Пирин вицепремиерът Валери Симеонов прикани тя да бъде прогонена от страната. 

След като научих за това, се свързах с българското държавно управление и получих уверения, че изказването на Симеонов не е държавна позиция, по тази причина казусът е завършен, сподели Таяни. 

Свободата на изложение на мнение е измежду главните права на жителите на Европейски Съюз. Това важи изключително за хора като Келер, които са били директно определени и съставляват жителите. Тази независимост е съществена част от нашата народна власт. Тя допуска правото на противоречие, на несъгласие, добави той.

Таяни акцентира, че е удовлетворен от разграничаването на държавното управление от позицията на Симеонов и изрази вярата това повече да не се повтаря. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР