Председателят на Европейската комисия заяви, че има пряка връзка между

...
Председателят на Европейската комисия заяви, че има пряка връзка между
Коментари Харесай

ЕС ще създаде публично-частна програма за биозащита

Председателят на Европейската комисия съобщи, че има директна връзка сред промените в околната среда и появяването на нови заболявания. Именно по тази причина Комисията основава стратегия за биозащита, акцентира Фон Дер Лайен в изявлението си на Световния стопански конгрес, който тази година се организира напълно онлайн, съобщи БНР.

Европейският съюз ще се стреми да сътвори стратегия за подготовка за биозащита под формата на публично-частно партньорство, с цел да се приготви за идната огромна здравна рецесия, сподели ръководителят на Европейската комисия.

" Европа ще предложи да се сътвори стратегия за подготовка за биозащита. Това ще бъде публично-частно партньорство ", сподели тя на виртуалната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Фон дер Лайен съобщи, че програмата ще се стреми да приготви Европейски Съюз преди идващите пандемични удари, като ще се стреми да открие и да се приготви за известни и нововъзникващи патогени, а по-късно да създаде и да реализира огромно произвеждане на ваксини, с цел да отговори на тях.

Схемата ще обезпечи дълготрайно и предвидимо финансиране и ще сплоти авангардни софтуерни компании и производители на сини чипове, както и регулатори като Европейските организации по медикаментите или Европейската комисия.

" Трябва да обединим нововъведенията и уменията на частния бранш с визията и сигурното финансиране на публичния бранш “, съобщи Урсула фон дер Лайен, уверена, че нито една частна компания или държавна власт не може да се оправи сама със международните провокации.

" Знаем, че при пандемия няма време за губене. Нуждаем се от този нов публично-частен метод, с цел да ги откриваме по-рано, да се развиваме дружно и да изпълним по-бързо огромно произвеждане на ваксини ", сподели Фон дер Лайен.

Тя уточни, че пандемията е ускорила цифровизацията, само че обърна внимание на " тъмната " страна на интернет и нуждата за разширение на законодателството в тази посока. Според нея подправените вести се популяризират шест пъти по-бързо от същинските.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР