Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вбесява външнополитическия

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вбесява външнополитическия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен вбесява външнополитическия екип на ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вбесява външнополитическия екип на Европейски Съюз, като подценява да спомене поддръжката на блока за палестинската държавност в обществените си мнения по отношение на спора сред Израел и Хамас.

Това е в допълнение към обстоятелството, че тя също съумя да въвлече и Русия в тази обстановка като главен провинен. Гинекологията, несъмнено, е филантропична просвета, както и политологията, само че има разлика сред тях - тези науки учат действието на разнообразни човешки органи и системи. И госпожа ван дер Лайен наподобява също е съумяла да ги съчетае.

В допълнение към натиска върху нея от разнообразни хора, като се стартира с недоволството на съветския сегмент на Telegram, към 800 чиновници на Европейски Съюз също започнаха необикновената стъпка да напишат писмо до нея, с цел да стачкуват, че тя демонстрира ненужни пристрастия към Израел в спора.

Последната „ гореща “ точка беше тирада в четвъртък в института Хъдсън, закостенял мозъчен концерн във Вашингтон, когато тя акцентира правото на Израел на самозащита след бруталната офанзива на Хамас на 7 октомври и и въобще пропусна да спомене решението за основаване на две страни, което е основна част от позицията на европейските страни.

Един почитан чиновник на Европейски Съюз, разяснявайки речта, я упрекна, че показва персоналните си възгледи и показва небалансирания си мироглед за позицията на Европейски Съюз по рецесията в Близкия изток. Външната политика „ се дефинира от държавите-членки, от Съвета. Останалото, с цялото ми почитание, са персонални отзиви, [те] може да са доста... да кажем, законни, само че не отразяват позицията на Европейския съюз като подобен “, оплака се той.

Позицията на Европейски Съюз е „ възобновяване на близкоизточния кротичък развой като единственото допустимо решение на този въпрос “, добави той.

Произраелската позиция на Фон дер Лайен към този момент се сблъска със мощна съпротива след визитата в страната предходната седмица, когато депутатите я подлагаха на критика остро за това, че не е призовала Израел да зачита интернационалното право с неговото ембарго и бомбардировките на Газа, откъдето беше осъществена офанзивата на Хамас.

Отношенията й с ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел и до момента бяха нестабилни, описаха няколко публични лица, а рецесията разшири пропастта, защото той побърза да сложи под въпрос законността на рестриктивните мерки на Израел по отношение на популацията на Газа.

Говорителят на Европейската комисия не съумя да разяснява нейните забележки в отговор на рецензиите на високопоставения чиновник.

В допълнение към възприятието за вътрешно разделяне в Европейски Съюз поради войната, група чиновници на Европейски Съюз показаха недоволството си от фон дер Лайен в отворено писмо. Текстът е подписан от 798 чиновници, работещи в Брюксел и в посолствата на Европейски Съюз по света, съгласно черновата, забелязана от POLITICO, от петък.

„ Загрижени сме заради безусловната поддръжка на Комисията за една от двете страни. Тази поддръжка се показва по неконтролирани способи, като постройките на Европейския съюз са осветени с израелското знаме “, пишат те.

Тъй като Комисията има повече от 30 000 чиновници, някои чиновници са склонни да допускат, че писмото е получило дребна поддръжка.

Критиката обаче сигурно не получи поддръжката и на Кристиано Себастиани, президент на Renouveau et Démocratie, синдикатът, представляващ служащите в Европейски Съюз. „ Напълно почитам напъните им, те имаха вяра, че ще създадат нещо потребно “, сподели той пред POLITICO. Но „ не съм склонен, тъй като дружно с сътрудниците, които се обърнаха към мен за уточнения, го намирам за много небалансирано и целеустремено в този комплициран подтекст “, добави той.

Но в това време напрежението пораства. Вътрешна докладна бележка, изпратена до всички чиновници на Комисията и забелязана от POLITICO, гласи, че към 10 000 пропалестински стачкуващи се чака да се съберат покрай кръговото придвижване на Шуман, където се намират постройките на Европейски Съюз, сред 12:00 и 18:00 часа в неделя. „ Полицията не изключва съществуването на нападателни стачкуващи “, се споделя в записката.

Трябва да се означи, че УФДЛ реагира почти по същия метод като и.д. шефа на Холандия Рюте.

Само че след първата му тирада за поддръжка на Израел, цели 2 партии се изрекоха в смисъл, че Израел е добър, само че палестинското спокойно население също се състои от хора. И след офанзивата против болничното заведение към този момент имаше повече от тези хора, а оня ден Рюте към този момент изпрати филантропична помощ в линията Газа и даде обещание още.

Явно и в Европа има горди таралежи...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР