Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще пътува

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще пътува
Коментари Харесай

Фон дер Лайен заминава за Баку в търсене на сделка за азерски газ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще пътува до Баку в понеделник, с цел да търси повече природен газ от Азербайджан, защото Европейски Съюз се стреми да понижи зависимостта си от съветската сила, оповестява Ройтерс.

" На фона на продължаващото потребление от Русия на енергийните ѝ доставки като оръжие, диверсификацията на нашия енергиен импорт е приоритет за Европейски Съюз. Председателят Фон дер Лайен и енергийният комисар Кадри Симсон ще бъдат в Азербайджан, с цел да засилят в допълнение съдействието ", показва Европейската комисия в " Туитър ", съобщи БНР.

По-рано този месец организация Ройтерс цитира документ на Европейска комисия, съгласно който Комисията е предложила на страните от Европейски Съюз договорка с Азербайджан за увеличение на вноса на природен газ и поддръжка за разширението на тръбопроводна мрежа.

Търсенето на енергийна сигурност на Европейския съюз е на път да направи значима крачка напред със договорка, която всъщност ще задължи Азербайджан да доставя в Европа толкоз газ, колкото може да бъде превозен през тръбопроводната мрежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР