Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публикува своята

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публикува своята
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Фон дер Лайен отряза Лорер: Избра Илияна Иванова за еврокомисар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласява своята позиция по отношение на избора за български еврокомисар.

След като от ПП/ДБ и ГЕРБ-СДС не стигнаха до консенсус за обща номинация, те предложиха кандидатурите на Даниел Лорер (ПП) и Илияна Иванова (ГЕРБ-СДС).

Вчера интервюирах претендентите, препоръчани от българското държавно управление за поста еврокомисар господин Даниел Лорер и госпожа Илияна Иванова, показва Урсула фон дер Лайен в своята позиция.

И двамата претенденти демонстрираха огромна ангажираност към Европейския съюз и към работата на комисар. Те също имат подобаващ опит за тази служба.

След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета и Европейския парламент назначението на госпожа Иванова на поста комисар.

Тя ще дава отговор за нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Г-жа Иванова има забележителен опит по въпросите на Европейски Съюз, като е член на Европейската счете палата от 2013 година Преди това е била член на Европейския парламент сред 2009 година и 2012 година и заместник-председател на комисията по бюджетен надзор.

Нейният опит е от решаващо значение за продължение на осъществяването на водещата изследователска стратегия на Европейски Съюз Хоризонт Европа, с цел да се усъвършенства успеваемостта на разноските на Европейски Съюз за научни проучвания и да се реализира по-добро влияние на място.

Благодаря на господин Лорер за неговата кандидатура и му поисквам триумф в бъдещите му инициативи, декларира още фон дер Лайен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР