Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна за

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призна за грешки при договарянето на COVID-ваксините

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна за неточности при договарянето на имунизациите против COVID-19. И предизвести в изявление за немския всекидневник " Зюддойче цайтунг " и френското издание " Ла Кроа ", че не може да изключи нови компликации при доставките.

" Трябваше по-рано да подсигурим производството и доставките ", признава Фон дер Лайен. Тя не изключва компликации при снабдяването и производството на съставни елементи на имунизациите. Но макар позволените неточности Фон дер Лайен продължава да е изрично срещу независими национални дейности и отбрани метода на Европейска комисия да договаря с производителите от името на всички страни в Евросъюза.

„ Сега работим с промишлеността, с цел да помогнем на производството на имунизациите ", споделя Урсула фон дер Лайен.

Начело на нова работна група за подкрепяне на произвеждане на ваксини застава еврокомисарят по индустрията Тиери Бретон. Назначението на някогашния френски министър на финансите, считан за непосредствен до президента Макрон, се възприема като отговор на ожесточената рецензия против Еврокомисията за неуспеха в доставките.

Макар Франция публично да пази решението, Европейската комисия да води договарянията от името на 27-те, президентът Макрон не крие разочарованието си, оповестява Ройтерс, като се базира на дипломатически източник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР