Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи като

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи като
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предупреди срещу „пандемия на неваксинираните“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира като „ тревожни “ разлики в страните-членки в процеса на имунизиране против Covid-19. Тя сподели това в годишната си тирада, отдадена на положението на Европейски Съюз пред Европейския парламент в Страсбург.

В речта си, траяла към час, Фон дер Лайен съобщи, че темпото на имунизиране би трябвало да се резервира и още:

„ Трябва да продължим в същия дух и Европа е подготвена. Осигурени са в допълнение 1,8 милиарда спомагателни дози. Това е задоволително за нас и нашите съседи, в случай че има потребност от подсилваща имунизация. Така че дано създадем всичко допустимо това да не се трансформира в пандемия на неимунизираните “.

Председателката на Комисията сподели, че до края на този месец ще посети Западните Балкани като сигнал за мощния ангажимент към процеса на тяхното присъединение към Европейски Съюз.

„ Дължим това на всички младежи, които имат вяра в европейското бъдеще “, акцентира тя.

Фон дер Лайен открои потребността от построяването на Европейски защитителен съюз, като дефинира неналичието на прогрес в това отношение като „ липса на политическа воля “.

„ От витално значимо значение е да подобрим съдействието в разузнаването. И не става въпрос за разузнаване в тесния смисъл, а да обединим сведенията на всички служби и източници - от Космоса, до полицейското образование, откритите източници и организациите за развиване. Европейски Съюз може да има неповторими по мащабите и дълбочината си познания, само че ние можем да използваме тази информация и да вземаме решения, единствено в случай че имаме цялостната картина. А в този момент това не е по този начин “, сподели тя.

Фон дер Лайен акцентира, че Европейски Съюз стои до дамите, децата и правозащитниците в Афганистан и разгласи, че ще обезпечи в допълнение 100 млн. евро филантропична помощ за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР