Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на
Коментари Харесай

Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер привиква изключителна среща на водачите на страните от Европейски Съюз по въпросите на миграцията и даването на леговище. Това заяви самият Юнкер в профила си в Twitter.
„ Свиквам неофициална среща на водачите по въпросите на миграцията и на даването на леговище в неделя (24 юни), с цел да ги обсъдим с водачите на страните в навечерието на Съвета на Европейски Съюз “, написа Юнкер.
В срещата ще вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция, оповестява Българска телеграфна агенция. Тя ще се състои четири дни преди срещата на върха на Европейски Съюз и ще бъде ориентирана към превъзмогване на дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията.

J`invite à une réunion de travail informelle sur les sujets des migrations et de l`asile un groupe d`Etats membres intéressés. Le but de la réunion, qui aura lieu ce dimanche à Bruxelles, est de travailler à des solutions européennes en vue du #EUCO. #MigrationEU pic.twitter.com/2tim8EbUXX
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) June 20, 2018
Редовният Съвет на Европейски Съюз е плануван за 28 и 29 юни. Германската канцлерка Ангела Меркел, притисната от съдружните си сътрудници от Християнсоциалния съюз на вътрешния министър Хорст Зеехофер, се надяваше на предварителна среща по въпросите на миграцията, само че при започване на седмицата източници от Брюксел разясниха, че ексклузивен съвет не е нужен и че всичко ще бъде разисквано по време на постоянната среща.
ХСС упорства за по-радикални ограничения по отношение на мигрантите и заплашва с овакантяване на болшинството. Засега Меркел и Зеехофер реализираха единодушие, че ще вземат решение за миграционната политика и за по-нататъшните си връзки след срещата на Европейски Съюз в края на юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР