Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с
Коментари Харесай

ЕК очаква силно правителство в Берлин

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер беседва по телефона с немския канцлер Ангела Меркел, с цел да я поздрави с историческата й четвърта победа на изборите във Федерална Република Германия.

Юнкер е изразил убеждението си, че в светлината на международните провокации Европа има потребност от мощно немско държавно управление. Той е декларирал, че при договарянията за съставянето на идващото федерално държавно управление в Берлин е належащо да бъдат оставени настрани въпросите, които биха разрушили Европа.

Според него е нужно да се обръща повече внимание на настояванията на хората и "Европа да бъде по-добре обяснявана на жителите ".

Председателят на Европейска комисия е разговарял по телефона и с ръководителя на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц. Юнкер има доста другари и им е правилен, разясни по този мотив представител на Европейска комисия.



Шулц и Юнкер бяха претенденти за ръководител на Европейска комисия, а след назначението на втория отпред на комисията немският политик оглави за две и половина години Екологичен потенциал, преди да се върне в родината си за присъединяване във вчерашните избори, които загуби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР