Председателят на ЕК препоръча руските газови доставки да се плащат

...
Председателят на ЕК препоръча руските газови доставки да се плащат
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Газът от Русия трябва да се плаща в евро или долари, както е по договор

Председателят на Европейска комисия предложи съветските газови доставки да се заплащат в евро или долари, както е по контракт с " Газпром ".

Небоходим е разбор на указа на съветския президент Владимир Путин и към момента няма обща позиция на Европейски Съюз по въпроса, само че договорите би трябвало да се съблюдават и доставките да се заплащат както е заложено по тях, посочи Урсула фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия е на посещаване в София, където показа позитивната оценка на комисията за Плана за възобновяване и резистентност на България.

Премиерът Кирил Петков уточни, че финансирането по Плана се равнява на към 10% от българската стопанска система и посочи, че той ще способства доста за енергийната самостоятелност на България.

" Планът ни дава стъпки напред да сме самостоятелни от Русия, инвестирайки толкоз доста в различни източници на сила и в батерийния комплекс. Позволява ни да използваме нашата сила. Ако обърнем минералните извори в електрическа енергия, тя ще е чиста и самостоятелна. Така че Планът и гръцката газова връзка ще ни разрешат самостоятелност и опция да направляваме стопанската система и ориста си. " - сподели Петков

Снимка: Десислава Кулелиева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР