Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия
Коментари Харесай

Нинова пред конгреса: Ние ще сме автентичните носители на промяната

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България и регистрира постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задания преди четири години и ги изпълнихме, съобщи Нинова в политическия си отчет на форума. Още през 2016 година обявихме, че държавното управление на Борисов е нездравословно за страната и я води към злополука. Поехме ангажимент да превърнем Българска социалистическа партия в ударна съпротива на този модел на ръководство и го изпълнихме, съобщи Нинова.

Тя означи, че единствено за 44-то Народно заседание са внесли пет претенции за избор на съмнение. Парламентарната група трансформира програмата на партията в действителни законодателни дейности, беше извънредно дейна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, разяснява Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия напомни, че не са приели предлагането да имат ръководител на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й, това би било пагубно освен за Българска социалистическа партия, само че и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме опция, съобщи Нинова.

В последните четири години страната се управляваше от нова тройна коалиция - публично от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", с неофициалната поддръжка от Движение за права и свободи и услужливата на " Воля ". Само ние не влязохме в скрити сделки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас - социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, сподели Нинова.

В момента единствено Българска социалистическа партия е подготвена с повсеместен различен проект за ръководство на България, сподели водачът на социалистите. Според нея не трябва да има борба сред поколенията в партията, а последователност. Българска социалистическа партия е единствената нелидерска партия, означи Нинова и уточни въведено ограничаване от два мандата за ръководител на Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели сполучливо директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия. " Благодаря ви за огромното доверие, с което ме избрахте. Приемам го като голяма отговорност. Ще направя всичко по силите си, с цел да извърша това доверие с почтени, открити и поредни политики за преобразяване на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България ", съобщи Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме достоверни носители на смяната, уточни тя.

Нинова съобщи още, че не желаят да " яхат " митинга за оставка на държавното управление, само че го поддържат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР