Председателят на БСП Корнелия Нинова участва в поредната видеоконферентнасреща на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова участва в поредната видеоконферентнасреща на
Коментари Харесай

Нинова към леви лидери и премиери: Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити


Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова взе участие в следващата видеоконферентнасреща на водачите на партии,премиери и комисари от фамилията на Партията на европейските социалисти. Основна тематика на полемиката беше идният Европейски съвет и проектът на ПЕС за възобновяване на Европа след епидемията от COVID-19.

По време на полемиката бяха разисквани съответните оферти на левите партии за общоевропейски ограничения в региона на опазването на здравето,за възстановяване на здравните услуги за европейските жители, гарантиране на здравните системи на страните – членки и поддръжка за научните проучвания.Основен приоритет остават ограниченията за отбрана на работните места, краткотрайна поддръжка при безработица и предварителна защита на непозволеното редуциране на работна ръка. Особен акцент бяха и меркитеза поддръжка на стопанската система, ориентирани и към дребните и междинни предприятия, чрез ликвидна поддръжка посредством облекчени заеми и данъчни преимущества. Приоритет остава и отбрана и запазването на демокрацията в страните – членки. Недопустимо е да се употребява рецесията за потъпкване на съществени демократични правила и подмяна им с авторитаризъм.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отстоява целите на БСПза поддръжка на работещите и бизнеса по време на рецесията. Тази рецесия ще ни накара да преосмислим модела на действие на нашите здравни, обществени и просветителни системи. Трябва да се обърне особено внимание на дребния междинния бизнес и ролята на страната за подкрепяне на стопанската система посредством данъчни облекчения, директна поддръжка за опазване на работни места и др.Осигуряването на най-малък приход на засегнатите от рецесията е неотложна мярка и израз на взаимност и поддръжка. За страдание, в България това подкрепяне се показва главно в отпущането накредити, които би трябвало да бъдат връщани от хората, изправени пред неяснотата за личното си бъдещето, до момента в който в Европа се оказва и безплатна помощ. Позицията на Корнелия Нинова е: " Последиците от рецесията не могат да се борят единствено с заеми. Нека защитим работните места, дребния и междинен бизнес. " Лидерът на Българска социалистическа партия се причисли към апела и на останалите водачи от Партията на европейски социалисти за взаимност, единение и равнопоставеност при превъзмогване на тази рецесия.

Във видеоконферентната среща участваха Давид Сасоли, президент на Европейския парламент; Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на ЕК; Жозеп Борел, висш представител по външна политика на ЕК; Паоло Джентилони, европейски комисар с сектор „ Икономика”;Педро Санчес, министър председател на Испания; Еди Рама, министър председател на Албания; Алексис Ципрас, някогашен министър председател на Гърция; Зоран Заев, някогашен министър председател на Република Северна Македония; Иракче Перес, ръководител на Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР