Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи приза на Международния олимпийски

...
Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи приза на Международния олимпийски
Коментари Харесай

Стефка Костадинова награди професор Лозан Митев

Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи наградата на Международния олимпийски комитет „ Олимпизъм в деяние “ на професора от НСА Лозан Митев. Авторитетната премия се присъжда за принос в развиването и разпространяването на олимпийските правила и идеали.
Церемонията бе по време 7-ата Национална олимпийска конференция с учители по физическо образование и спорт в България, проведена от Национална олимпийска академия с поддръжката на БОК и НСА " Васил Левски ".
„ Олимпизъм в деяние “ е тъкмо това, което с апостолска пристрастеност и неизменност прави и отстоява към този момент десетилетия наред нашият добър другар и сподвижник Лозан Митев. Неговата безпределна отдаденост на олимпийските правила и хрумвания зарежда всички с положителна сила. Дълбока признателност от БОК и пожелания да бъдеш здрав, мощен и все по този начин безрезервен за положителното
на олимпизма, “ сподели в късото си одобрение Стефка Костадинова.
Проф. Митев благодари за признанието и разгласи, че за него е чест да получи влиятелната премия от една велика българка, заслужен ръководител на Българския олимпийски комитет.

Темата на конференцията тази година е " Олимпийските полезности в учебната среда ", като главно внимание се слага върху развиването на съдействието сред учители от разнообразни предметни области с учителите по физическо образование и спорт, потреблението на новаторски технологии и интернет платформи в работата за развиване на спорта и двигателната
интензивност на учениците.

Представени бяха отчети от Белчо Горанов - общоприет секретар на БОК, който приказва по настоящи въпроси в развиването на олимпийското придвижване, проф. Лозан Митев, гл. ас. Корнелия Найденова и други Широко място в програмата на конференцията се отделя на показване на педагогическата работа в региона на олимпийското образование в олимпийските клубове в страната, както и активността на Олимпийското сдружение на учителите.

Работната стратегия ще приключи с полемики за разширение на обмена и съдействието сред преподавателите за възстановяване на възпитателната активност ориентирана към създаване на хуманни полезности на младото потомство в учебно заведение. Във форума вземат участие учители, специалисти, шефове на учебни заведения, олимпийските клубове в страната, експерти - магистри по физическо
образование от НСА, Югозападния университет, преподаватели от катедрите в НСА, представители на медии и други

Провеждането за седми път на този народен Олимпийски конгрес е белег за възходящото внимание и самопризнание към ролята на учебното заведение и по-специално на учителя по физическо образование и спорт за запазване и развиване на спортната активност измежду младото потомство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР