Председателят на американския конгрес Нанси Пелоси заяви, че анкетната комисия

...
Председателят на американския конгрес Нанси Пелоси заяви, че анкетната комисия
Коментари Харесай

Специална комисия ще разследва щурма на Капитолия

Председателят на американския конгрес Нанси Пелоси съобщи, че анкетната комисия за нападението против Капитолия от 6 януари е " идната стъпка " след привършване на процеса на импийчмънт против някогашния президент Доналд Тръмп в Сената. Това разкри АП.

" За да защитим нашата сигурност, идната ни стъпка ще бъде да създадем външна самостоятелна комисия от вида 9/11 ", се споделя в изказването на Нанси Пелоси.
 Тръмп е опрадван и по втория импийчмънт – 57 сенатори го намират за отговорен, 43 за почтен Обновена
Тръмп е опрадван и по втория импийчмънт – 57 сенатори го намират за отговорен, 43 за почтен

За неоправдателно решение бяха нужни 67 гласа...

Комисията ще " проверява и рапортува за обстоятелствата и аргументите, свързани с вътрешната терористична офанзива на 6 януари 2021 година върху американския Капитолий ", както и интервенция в мирното предаване на власта от Доналд Тръмп на Джо Байдън.

Така ще бъдат прегледани събитията, свързани с готовността и дейностите на полицията на Капитолия и чиновниците на реда на локалното и федералното равнище за събитията от 6 януари.

За инагурация на Джо Байдън бяха мобилизирани десетки хиляди от Националната армия.
 В Сената се споразумяха да не приканват очевидци по импийчмънта
В Сената се споразумяха да не приканват очевидци по импийчмънта

Обвинението и отбраната реализираха компромис...

На 6 януари поддръжници на Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати във Вашингтон, убивайки петима души в безредиците и ранявайки десетки други.

Няколко часа по-рано Тръмп, говорейки пред последователите си във Вашингтон, за следващ път разгласи, че няма да признае проваляне на президентските избори, обвинявайки Джо Байдън в огромна машинация. Той прикани митинга да не стопира битката. По-късно демократите в Конгреса интерпретираха тези изказвания като .
 Защитата на Тръмп ще признае насилието в Капитолия, само че не и виновността му
Защитата на Тръмп ще признае насилието в Капитолия, само че не и виновността му

Сенатът на Съединени американски щати ще възобнови импийчмънт процеса против Тръмп през днешния ден към 19,00

Камарата на представителите скоро по-късно стартира импийчмънт против Тръмп - вторият за президентския му мандат - само че Сенатът още веднъж оправда Тръмп. Всички 50 сенатори от Демократическата партия признаха Тръмп за отговорен, седем от републиканците се съгласиха с тях, само че гласовете им не бяха задоволителни : за оповестяване на импийчмънт беше нужна поддръжката на най-малко две трети от сенаторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР